Almanya ve Fransa vizesiz seyahat için engel çıkardı

Almanya ve Fransa vizesiz seyahat için engel çıkardı

AB'nin vizesiz muafiyeti için gereken 72 kriterin yerine getirilmesine az kala Almanya ve Fransa'dan engel hazırlıkları başladı. Fransız dergisi 'Politico'da yer alan belgeye göre, iki ülke kritik durumlarda vizesiz seyahat hakkını kaldırmak için çalışma başlattı.

Alman basınında yer alan habere göre Fransa ve Almanya Türkiye'nin vizesiz seyahat hakkını engellemek için kolları sıvadı. Politico dergisinde yer alan belgeye göre iki ülke, kritik durumlarda vizesiz seyahatı engellemek için çalışma başlattı. 

MÜLTECİ KRİZİ YÜZÜNDEN SINIRLAMA 

Belgede öne çıkan nokta ise, Almanya ve Fransa'nın ortak bir kararla vizesiz seyahat hakkını gündemde olan mülteci krizi sebebiyle kısıtlamak istemesi. Mültecilerin hızlı bir şekilde ülkelere akın etmesini bir sorun olarak gören iki ülke, mültecilerin sayısı yükseldikçe Türkiye'den vizesiz turist gelmesini kabul etmeyecek. 

HER ÜLKEYE SINIRLAMA HAKKI

Almanya ve Fransa'nın öncü olduğu bu sınırlamanın adını "vize frenlemesi" olarak nitelendiren ülkeler, her bir Avrupa Birliği üyesi ülkenin kendine göre vize frenlemesi yapabilmesi gerektiğini savundu. 

Çok sayıda Türk turistin ülkelere akın etmesi ve uzun süre ülkelerde kalması halinde vize frenlemesinin yapılabileceğini savunan Almanya "Ülkeye çok sayıda Türklerin işçi olarak akın ettiğini tespit ettiğimiz zaman da vizesiz seyahati iptal edebilmeliyiz" dedi.

Almanya'dan geri çevrilen Suriyeli mültecilerin Türkiye tarafından kabul edilmediği takdirde de vizesiz seyahat imkanını iptal etmek isteyen Almanya'nın bu önerisi Brüksel'deki AB Parlamentosu'nda değerlendirilecek. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN