Almanya’da 6 imam hakkındaki tutuklama talebi reddedildi

Almanya’da 6 imam hakkındaki tutuklama talebi reddedildi

Almanya'da Federal Mahkemesinin, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) imamlarına ilişkin Federal Savcılığın tutuklama talebini yeterli kanıtların sunulmaması gerekçesiyle reddettiği açıklandı.

KARAR/ALMANYA

Federal Alman Yargıtayı, DITIB (Diyanet İşleri Türk İslam Birliğin) bağlı 6 imam ve bir yönetici hakkındaki tutuklama talebini tekrar reddetti. Federal Savcılık daha önce yaptığı tutuklama talebinin reddedilmesi üzerine yeni bir başvuruda bulundu. Casusluk faaliyetlerinden sorumlu Federal Savcının zanlılar hakkında yeni bulguların ortaya çıktığı ve suç şüphesinin güçlendiğini belirterek yaptığı başvuru Federal Yargıtay tarafından bu kez de kabul edilmedi.

BULGULAR YETERLİ DEĞİL

Federal Yargıtay hakimleri soruşturmanın söz konusu imamların gerçekten önemli bilgileri toplayıp bunları aktardığı yönünden bir sonuc doğurmadığına karar verdi. Kararda imamların bu araştırmayı kendilerine görev edindiklerinin ispatlanamadığı belirtildi. Federal Savcılık, imamlar hakkındaki soruşturamayı Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2016 yılında yurt dışındaki çalışanlarından Türkiye’de terörist faaliyetlerde bulunan kişiler hakkında bilgi talep ettiği yönündeki iddiaya dayandırıyor.

SUBATTA EVLERİ BASMIŞLARDI

Federal Sacılık, Şubat ayında bir çok eyaletteki imamların evine baskın yapmıştı. Bu baskınlar yapmadan önce haklarında iddialar bulunan üç imam Türkiye’ye dönmüştü. Süddeutsche Zeitung’da yer alan habere göre Diyanet bu imamların Türkiye’ye gönderilmesini ‚‘kendi yetki sınırlarını aştıkları’’ gerekçesiyle yaptı. Kuzey Ren Vestfalya Anayasayı Koruma Teşkilatı 13 DİTİB imamının 33 üç şahıs ve çok sayıda kurum hakkında bilgileri Ankara’ya gönderdiğini iddia ediyor.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

İmanlara karşı sürdürülen soruşturma, Türkiye“nin Almanya’da yaptığı iddia edilen soruşturmanın sadece bir parçası. Federal Savcılık casusluk tavasında Türk istihbaratına çalıştığı şüphesi ile başka kişiler hakkında da soruşturma sürdürüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN