Ankara'daki patlamada ölü sayısı 50 yakın

Ankara'daki patlamada ölü sayısı 50 yakın

Ankara'daki tren garında miting alanınan düzenlenen bombalı saldırıda ölü sayısı arttı. Gelen haberere göre olay yeri inceleme ekipleri ve 6 terör savcısı incelemeyi tamamladı. İlk belirlemede olay yerinde 35 civarında kişi hayatını kaybetti. 15'ye yakın kişi de hastaneye kaldırılırken ve hastanede yaşamını yitirdi.

[Karar]

Ankara'da "Emek, Barış ve Demokrasi" mitinginin yapılacağı tarihi tren garına giden yolda düzenlenen iki bombalı saldırıyla ilgili acı haber geldi. Olay yeri inceleme ekipleri ve 6 terör savcısı alandaki incelemeyi tamamladı. İlk tespitlere göre olay yerinde 35'ye yakın kişi hayatını kaybederken, hastane yolunda ve hastanede de 15'ten fazla kişi yaşamını yitirdi. İlk tespitlere göre, 50 civarında vatandaşımızın hayatını kaybettiği ileri sürüldü.

Savcı Harun Kodalak: Ölü sayısı 47

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak patlamayla ilgili olarak ilk kez konuştu. Savı Kodalak yaptığı açıklamada ölü sayısının 47 olduğunu açıkladı.

Kodalak, “Ankara Adli Tıp Kurumu'nun cenazelerle dolduğunu, Gazi Hastahanesi bahçesine ek Adli Tıp Merkezi kurduklarını” belirterek, “Savcılık olarak ne gerekiyorsa yapıyoruz, bir an önce soruşturmayı tamamlamaya çalışıyoruz. Olay yerinde 30 hastanelerde de 17, toplam 47 hayatını kaybetmiş vatandaşımız var” dedi.

İçişleri Bakanlığı ilk açıklamada ölü sayısını 30, yaralı sayısını 126 olarak bildirmişti. İçişleri Bakanlığı'nın Ankara'daki saldırıyla ilgli yaptığı açıklama şöyle:

"10.10.2015 tarihinde 12:00-16:00 saatleri arasında, Ankara Tren Garından Sıhhiye meydanına kadar toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacağı bildiriminde bulunulmuştur.

KESK, DİSK, TMMOB ve Tabipler Birliği ve diğer sivil toplum örgütlerinin katılımı ile saat 09:30 itibariyle Ankara Tren Garı önünde toplanmaların başladığı ve katılımın devam ettiği sırada, saat 10:04 civarında henüz sebebi belirlenemeyen iki ayrı patlama meydana gelmiştir.

İŞTE PATLAMA ANI:

Patlama sonucunda ilk belirlemelere göre 30 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 126 vatandaşımızın ise yaralandığı değerlendirilmektedir. Yaralıların tedavileri çeşitli hastanelerde devam etmektedir.

Demokrasimizi ve Ülkemizin huzurunu hedef alan bu menfur saldırıyı lanetle kınıyoruz. Olayla ilgili bütün birimlerimiz çalışmalarını sürdürmekte olup, gelişmeler hakkında kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

15-10/10/icisleri-bakanligi-patlama-aciklama.pngİçişleri Bakanlığı'nın yaptığı patlama açıklaması

15-10/10/aa_picture_20151010_6486741_high-1444466030.jpg

Ankara'da bugün yapılması planlanan ve hazırlık çalışmalarına eylül ayı sonunda başlanan mitingin düzenleyicileri arasında Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu "DİSK", kamu emekçileri sendikaları konfederasyonu "KESK", Türk Tabipleri Birliği, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği "TMMOB" gibi sendika ve meslek örgütleri yer alıyordu.

Mitinge sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra, HDP ve çok sayıda kuruluşun katılımı bekleniyordu.

Kitlenin tren garında buluşup Sıhhiye'ye yürümesi planlanıyordu. Patlama kitlenin buluşma noktasında gerçekleşti.

Ankara'da tren garına giden köprü altında patlama meydana geldi. Yaralıların olduğu bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

15-10/10/aa_picture_20151010_6486732_high-1444466054.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN