Araziye çıkmanın en ekonomik yolu

Araziye çıkmanın en ekonomik yolu

SUV sınıfının en fazla fazla satan modellerinden olan Dacia Duster, makul fiyatı, şık tasarımı ve konforlu yapısıyla başarılı bir satış grafiği yakaladı.

Yılın ilk 8 ayında 9 bin 355 adetlik satış rakamıyla segmentinin en fazla satan ikinci modeli olan Duster, geçirdiği makyajla birlikte daha sessiz ve donanımlı hale geldi. Bu hafta konuğumuz olan ekonomik model, geniş çamurlukları ve yüksek yapısıyla hafif arazi şartlarında da kullanımı kolaylaştırıyor. İç mekânda yenilenen orta konsol ve cam kumandalarının kapıya alınması, kullanışlılığı artırmış. İsteğe bağlı sunulan navigasyon özellikli dokunmatik multimedya ekranı kalite hissi kazandırmış. Arka kısımda diz mesafesi için yeterli alan sunan modelin bagaj hacmi ise 408 litre.

1.5 LİTRELİK dCi

Konuğumuzda 1.5 litrelik dizel ünite görev yapıyor.  109 beygir güç ve 240 nm tork üreten motor, 6 ileri manuel şanzımanla kombine edilmiş.

0-100 km/s hızlanması 12.2 saniyede tamamlanıyor.  Araç, maksimum 169 km hız yapıyor.  Fabrika verisine göre ortalama yakıt tüketimi 100 km’de 4.8 litre, bizim kullanımız da yol bilgisayarına 5.5 litrelik tüketim yansıdı.

Laureate donanımlı konuğumuzda sunulan ön ve yan hava yastıkları, ABS, ESP, klima, yokuş kalkış desteği, 16 inç alaşım jantlar, yol bilgisayarı gibi ekipmanlar sunuluyor.  Dacia Duster’ın başlangıç fiyatı 53 bin150 lira, dizel için 7 bin 250 liralık fark ödemek gerekiyor.

16-10/03/03kr05-nissan.jpg

MİCRA GEN5 2017 İÇİN HAZIR

Japon otomobil devi Nissan, küçük sınıfa yeni bir bakış açısı getirecek Micra Gen5 ile yeni teknolojilerini Paris’te sergiledi. Marka, Micra Gen5’in üstün ve en son teknoloji ve zengin kişiselleştirme olanaklarıyla yoğun kent hayatında yeni bir yaşam ve sürüş deneyimi sunuyor. 2017’nin Mart ayında Avrupa pazarlarında satışa sunulacak olan model, Türkiye’ye 2017’nin sonunda gelecek. Araçta her ikisi de 90 beygirlik 0,9 litre hacimli turbo beslemeli 3 silindirli turbo benzinli dışında 1.5 litre hacimli turbo dizel kullanıma sunulacak. Aracın birde atmosferik 1.0 litre hacimli 73 beygir gücünde benzinli motor seçeneği de bulunacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN