Arda kürkçü dükkanına döndü

Arda kürkçü dükkanına döndü

2011’de Süper Lig’in transfer rekorunu kırarak Atletico Madrid’e giden Arda Turan, 6.5 yıl sonra Türkiye’ye döndü. Barcelona, ‘verim alamadığı’ Türk futbolunun gözdesini Medipol Başakşehir’e 1.5+1 yıllığına kiraladı. Gümüşdağ, “Bu, Türkiye’nin transferidir” dedi.

Galatasaray’ın 2011’de 12+1 milyon euro bonservis bedeliyle rekor kırarak Atletico Madrid’e attığı Arda Turan, Süper Lig’e geri döndü.

Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, Barcelona’da forma giyen milli oyuncu Arda Turan’ı kiralandıklarını açıkladı. Gümüşdağ, Başakşehir’in resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Arda Turan bugün (dün) üzerinde turuncu forma ile ülkesine dönüyor. Bu sadece Başakşehir’in değil, Türkiye’nin transferi. Hepimiz için hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.

Barcelona da aynı saatlerde yazılı bir açıklama yaptı. İspanyol kulübü açıklamasında, “FC Barcelona ve İstanbul Medipol Başakşehir kulüpleri Arda Turan’ın iki buçuk sezon kiralık olarak transferi konusunda anlaşmaya vardı. Bu süreçte FC Barcelona oyuncunun UEFA transfer dönemleri içerisinde başka bir takıma transferi hakkını saklı tutmakla birlikte performansa göre bonuslar alacak. İstanbul Medipol Başakşehir’in satın alma opsiyonu bulunuyor” ifadelerine yer verdi.

Dört yıl Atletico forması giydikten sonra 2015-16 sezonunda 34 milyon euro bonservis ücreti+ bonuslar karşılığında Barcelona’ya transfer olan Arda Turan iki buçuk sezon boyunca formasını giydiği Barcelona ile 55 maçta 15 gole imza atmıştı. Milli oyuncu, bu süreçte bir lig, iki İspanya Kral Kupası, bir İspanya Süper Kupası, bir Dünya Kulüpler Kupası ve bir UEFA Süper Kupa kazandı.

İstanbul’a indikten sonra açıklama yapan Arda Turan, “Çok mutluyum. Göksel Gümüşdağ başkanıma ve Abdulluh Avcı hocama çok teşekkür ediyorum. Buraya kısa vadeli hedefler için değil, uzun vadeli başarılar elde etmek için geldim” ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN