Aşık olduğu üniformasını FETÖ çaldı, o geri alacaktı

Aşık olduğu üniformasını FETÖ çaldı, o geri alacaktı

İran’da Başaran Holding’e ait özel jetin düşmesinin ardından 11 kadının cesedine ulaşıldı. Başarılı kariyerleriyle dikkat çeken kadınlardan geriye buruk hikâyeler kaldı. Bu hikâyelerden birisi de pilot Melike Kuvvet’e ait. Kuvvet’in FETÖ kumpasıyla ordudan atıldığı, 15 Temmuz’dan sonra bir kez daha FETÖ yüzünden mağduriyet yaşadığı, en son AYM’ye başvurarak TSK’ya geri dönüş hakkı kazandığı öğrenildi.

HABER MERKEZİ/İSTANBUL

Sivil havacılık tarihine geçen kazada hayatını kaybeden pilot Melike Kuvvet’in, FETÖ kumpasıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) atıldığı ortaya çıktı. En büyük hayalini gerçekleştirerek orduya giren Yüzbaşı Kuvvet’in hayatı, bir arkadaşının çocuğunun doğum gününe katılmasıyla değişti. Kuvvet’e bu partide söylediği şarkı nedeniyle soruşturma açıldı. Sahneye çıktığı için FETÖ üyelerince yürütülen soruşturmayla ordudan atılan Kuvvet’i, yakın arkadaşı emekli hava astsubay Murat Saluk anlattı.

Kuvvet hakkında, 2012’de disiplinsizlik ve ahlaki sebeplerini içeren maddeden soruşturma başlatıldığını, soruşturmayı da şu an biri FETÖ’den tutuklu biri de firari olan iki istihbaratçının yürüttüğünü vurgulayan Savruk “Bir doğum gününde şarkı söylüyor. Bu 10 dakika 50 saniyelik videonun sadece 9 saniyelik bir bölümü kesilip soruşturma dosyasına konuluyor ve ordudan atılıyor. 9 saniyelik kısmı izlediğinizde loş ortamda askılı elbiseyle şarkı söyleyen bir kadın var. Melike’yi ‘Senin sesin güzel, sen pavyonlarda, barlarda, gece kulüplerinde şarkı söylüyorsun, TSK’nin bir subayısın, bunlar silahlı kuvvetlere yakışmıyor diye sorguya aldılar” diye konuştu. Soruşturmadan 6 ay sonra Kuvvet’in ordudan atıldığını belirten Savruk “Daha sonra Çorlu’da pilot yetiştiren bir havacılık okuluna kaydolarak jet pilotu brövesini aldı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bu okula da FETÖ iltisakı nedeniyle el konuldu” dedi. Kuvvet’in 15 Temmuz’dan sonra orduya dönmek için girişimlerden bulunduğunu ifade eden Saluk şunları söyledi: “Pilotluk için gerekli sağlık raporunu aldı. Göreve başlama aşamasındayken Hava Kuvvetleri İstihbarat Dairesi’nden Melike’ye bir yazı geldi ve bu belgede özetle ‘ordudan atıldığınız 3 yıllık dönem içinde FETÖ’ye bağlı bir uçuş okulunda eğitim gördüğünüz ve ilişki içinde olduğunuz tespit edilmiştir, sizi bu durumda orduya alamayacağız’ yazıyordu. FETÖ’cüler onu ordudan attı. Yine FETÖ yüzünden tekrar orduya dönemedi. Binbaşı rütbesiyle görevine başlayacaktı.” Bu olaydan sonra başka arayışlara giren Kuvvet’in geçen yılın ağustos ayında Başaran Holding’te işe başladığını aktaran Saluk, Kuvvet’in AYM’ye başvurduğu ve kendisine geri dönüş yolu açıldığını söyledi. Savruk şöyle konuştu: “Özelde aldığı maaşın dörtte biri olsun ama askeri ‘helikopterde askeri görev yapayım, üniformamla namusumla şerefimle görevimi yapayım’ diyordu. Bütün tutkusu oydu. Göreve başlamadan, mahkeme kararını göremeden hayatını kaybetti.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN