Askerlik süresi 9 aya düştü mü? Yüz binler bu sorunun cevabını bekliyor...

Askerlik süresi 9 aya düştü mü? Yüz binler bu sorunun cevabını bekliyor...

Askerlik süresi 9 aya mı düştü sorusu yüzbinlerce kişi tarafından merak ediliyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’in ‘tek tip askerliğe geçilecek’ sözlerinin ardından askere gitmeye hazırlanan gençler yeni sistemin detaylarını merak ediyor. Tek tip askerlik modelinin önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Askerlik süresi düştü mü ne zaman düşecek derken artık yeni sistemin devreye sokulmasına kısa bir süre kaldı. Tek tip askerlik ile birlikte 12 aylık uzun dönemin 9 aya düşmesi bekleniyor.

UZUN DÖNEM VE KISA DÖNEM ASKERLİK NE KADAR OLACAK?

Şu anda uygulanan yürürlük doğrultusunda kısa dönem askerlik 6 ay, uzun dönem askerlik ise 12 ay boyunca yapılmaktadır. Öte yandan hükümet kanadından yapılan açıklamalara göre; ülkemizde profesyonel askerlik sisteminin uygulamaya alınması için gerekli çalışmalar başlatılmasıyla birlikte gözler Tek Tip Askerlik uygulaması adı altında zorunlu askerliksüresinde herhangi bir değişiklik yapılıp yapılmayacağı, uzun dönem ve kısa dönem askerliğin ne kadar olacağına çevrildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, askerlik çağına gelen kişilere yönelik en son gelişmeleri duyurarak; Tek Tip Askerlik olarak isimlendirilerek hayata geçirilmesi planlanan uygulamayı öncelikli olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunacaklarını, çok yakın bir zaman içerisinde

TBMM tarafından da onaylanarak yürürlüğe girmesi için faaliyete geçildiğinin bilgisi kaydedildi. Tüm bunların yanı sıra şu an için yasalaşması beklenen Tek Tip Askerlik uygulamasında hiçbir statü fark etmeksizin herkesin en makul bir zaman diliminde ve en iyi çözümler yerine getirilerek askerlik görevini icra etmesini sağlayacaklarını hedeflediğini belirtti.

ASKERLİK 9 AYA DÜŞECEK Mİ? TEK TİP ASKERLİK GELECEK Mİ?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından, Askerlik süresi düşecek mi? şeklinde sorgulamalarını hız kesmeden yürüten vatandaşlara yönelik Tek Tip Askerlik için gerekli tüm çalışmaların başlatıldığı dile getirilerek; "Bedelli askerlik, dövizli askerlik, klasik askerlik; 2 - 3 aydan beri çalışma yürütülüyor. Henüz sonuçlanmadı, pek çok bakanlığı ilgilendiriyor. 2, 3 ay içinde bedellidir, dövizlidir bunu gündemden çıkartıp, bir zemine kavuşturma gayretimiz sürüyor." şeklinde ifadelere yer verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN