Astana Cenevre’nin alternatifi değil

Astana Cenevre’nin alternatifi değil

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye’de ateşkesin kalıcı olmasını temenni ettiklerini belirterek, “Astana’yı hiçbir zaman Cenevre’ye alternatif değil tamamlayıcı gördük.

 Rusya ile önemli adımlar attık. Bunun sonucunu almaya başladık. İnşallah Suriye’de ateşkes kalıcı olur, ülke geneline yayılır, teröristlerden ülke temizlenir, siyasi çözüm gerçekleşir. En büyük arzumuz budur” dedi. Çavuşoğlu, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda çok sayıda ülkenin İstanbul başkonsolosları, fahri konsolosları ve dış temsilcileri ile bir araya geldi, Türkiye’nin dış politikasını ve 16 Nisan referandumunu anlattı. “Çok boyutlu dış politikamızı her alanda sürdürmeye çalışıyoruz” diyen Çavuşoğlu “Bazen dostlarımızın rahatsız olduğunu görüyoruz. Hatta ‘eksen kayması’ sorgulamalarını da görüyoruz. Rusya ile ilişkilerimiz kötü olduğu dönemde ‘aman kriz olmasın iyileştirin’ derken, şimdi ‘niye normalleşti’ diyenleri de görüyoruz. O dostlarımıza bir hatırlatalım. Bizi zemin kayması var diye sorgulayan sizler, o ülkelere iyi derece ilişkiler kuruyorsunuz. Sizinki eksen kayması olmuyorsa bizimki niye olsun” ifadelerini kullandı.

Suriye’deki ateşkesin kalıcı olması için temennilerde bulunan Çavuşoğlu, Rusya ile birlikte önemli mesafeler katettiklerini belirterek, “İran’la 4 tur ikili görüşme yapık. Oturup konuştuğumuzda görüş birliği var ama uygulamada yok. Rusya ile oturduk konuştuk, kararlar aldık, sonuç elde ettik, beraber uyguladık, şimdi denetimini beraber yapıyoruz. Sonuç alıcı strateji uyguladığınız zaman aksaklıklar da olsa mesafe kat edebiliyorsunuz” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN