Atalay Filiz olayında son durum! Seri katil Filiz'in İzmir'de yeni görüntüleri ortaya çıktı

Atalay Filiz olayında son durum! Seri katil Filiz'in İzmir'de yeni görüntüleri ortaya çıktı

Türkiye günlerdir Atalay Filiz'i ve soruşturmadaki son durumu konuşurken, yeni görüntüler de ortaya çıkmaya devam ediyor. Atalay Filiz'in yeni görüntüleri İzmir'de ortaya çıktı. Görüntülerde Filiz, Buca'ya gitmek üzere taksiye biniyor. Atalay Filiz'in elindeki bavul dikkat çekiyor. Bu görüntülerin polisin “B” planını oluşturduğu belirtildi. Atalay Filiz’in yakalanmaması durumunda bu görüntülerin belli aralıklarla basına verileceği, olayın gazete ve televizyonlarda haber olmasına devam etmesi sağlanacağı öğrenildi. Böylece vatandaşın olaya ilgisinin azalmaması sağlanarak ihbarların devamı amaçlanıyordu. İşte seri katil Atalay Filiz olayındaki son dakika bilgileri ve son durum...

Ankara’da 2 İstanbul’da bir kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Atalay Filiz’in yeni görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde Atalay Filiz’in İzmir’de kaldığı öğrenci evinden ayrıldıktan sonra İzmir Gümüldür'e gitmek üzere taksiye binerken görülüyor. Bu görüntülerin polisin “B” planını oluşturduğu belirtildi. Atalay Filiz’in yakalanmaması durumunda bu görüntülerin belli aralıklarla basına verileceği, olayın gazete ve televizyonlarda haber olmasına devam etmesi sağlanacağı öğrenildi. Böylece vatandaşın olaya ilgisinin azalmaması sağlanarak ihbarların devamı amaçlanıyordu.

GÜMÜLDÜR'E TAKSİYLE GİTMİŞ

Anadolu Adliyesinde dün tutuklanarak Silivri cezaevine konan Atalay Filiz’le ilgili yeni görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde Atalay Filiz’in öğrenci evinden çıktıktan sonra halkın arasına karışarak ellindeki bavullarla yürüyüşü görülüyor. Yürüyerek Karabağlar semtine geldiği öğrenilen Atalay Filiz’in burada bindiği taksiyle İzmir, Gümüldür’e gittiği tespit edildi. Taksiye biniş anıda güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

POLİSİN "B" PLANI

Bu görüntülerin polisin “B” planı olduğunu söyledi. Bulunduğu bölge tespit edildikten sonra orada adeta sıkıştırılan Atalay Filiz’in Pazar günü yakalanmaması halinde bu görüntülerin basına verileceği öğrenildi. Böylelikle basında olayla ilgili haber çıkmasının sağlanacağı, vatandaşların olayı unutmamasının amaçlandığı öğrenildi. Atalay Filiz, bindiği minibüste kendisini tanıyanların ihbarı sonucu yakalanmıştı.

ATALAY FİLİZ'İN YENİ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Bu arada Atalay Filiz'in İzmir'de kaldığı günlere ait yeni görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde Filiz, Buca'ya gitmek üzere taksiye biniyor. Atalay Filiz'in elindeki bavul dikkat çekiyor. 

İŞTE O GÖRÜNTÜLER



CİNAYETLERİ İTİRAF ETTİ

Emniyette Cinayet Büro Amirliği tarafından sorgulanan Filiz'in, Tuzla Yalıboyu Caddesi Postane Mahallesi'nde oturan tarih öğretmeni 2 çocuk annesi Fatma Kayıkçı'yı, kimliğinin deşifre olduğu korkusuyla öldürdüğü iddia edildi.

''ÇOK PANİKLEDİM VE BENİ YAKACAK DİYE KORKTUM''

Filiz'in ifadesinde "Ankara'daki cinayetlerden sonra kendimi Furkan Altın olarak tanıtıyordum. Bir gün Kayıkçı bana 'Atalay' diyerek seslendi. Ben de Ankara'daki işlediğim cinayetleri anladığını düşünerek çok panikledim ve beni yakacak diye korktum. Kayıkçı'yı bu nedenle öldürdüm" dediği öne sürüldü.

Öğretmen Kayıkçı'nın Filiz'in kaldığı evdeki kullanmadığı bir odayı, Filiz'in evde olmadığı zamanlarda kullandığı tespit edilirken, Filiz'in gerçek kimliğini bu şekilde öğrendiği tahmin ediliyor.

ANKARA'DAKİ CİNAYETLERİ KAYBOLAN SEVGİLİSİ NEDENİYLE İŞLEDİĞİ İDDİASI

Atalay Filiz'in, ifadesinin devamında, sevgilisi olduğu ileri sürülen ve kendisinden 2011 yılından itibaren haber alınamayan Olga Seregina'nın kaybolmasıyla ilgili bilgisinin bulunmadığını söylediği ifade edildi.

Emniyetteki ifadesinde, Ankara'da 16 Eylül 2013'te o dönem tümgeneral olan Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ve onu ziyarete gelen kız arkadaşı Elena Radchikova'yı öldürdüğünü kabul ettiği iddia edilen Filiz'in "Göktuğ ve Elena, Olga'nın kaybolmasından sürekli beni sorumlu tuttular. 'Kızı öldürdün mü yoksa' diyerek üstüme çok yüklendiler. Ben de daha fazla dayanamayarak bu cinayetleri işledim" dediği belirtildi.

FRANSA'DAKİ EĞİTİMİNİ BİTİRMEMİŞ

Öte yandan Doğan Haber Ajansı'nın (DHA) haberine göre, bugüne kadar üniversite mezunu olarak söylenen Atalay Filiz’in aslında Fransa’daki eğitimini bitirmeden geri döndüğü, ailesine okulu bitirdiğini söylediği tespit edildi.

NE OLMUŞTU?

Tuzla Yalıboyu Caddesi Postane Mahallesi'nde oturan tarih öğretmeni, 2 çocuk annesi Fatma Kayıkçı'nın cesedi, 28 Mayıs'ta evinin yakınındaki çalılıkların arasında bulunmuştu. Kayıkçı'yı öldürdüğü iddia edilen Atalay Filiz'in, 16 Eylül 2013'te o dönem tümgeneral olan Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ve onu ziyarete gelen kız arkadaşı Elena Radchikova'nın öldürülmesi olayına karıştığı da belirlenmişti. Ankara'daki cinayetlerle ilgili yaklaşık 3 yıldır aranan Atalay Filiz'in, sahte kimlikle yurtdışına kaçtığı ve bir süre sonra geldiği İstanbul'da yaşamaya başladığı, çevresine kendisini farklı kimlikle tanıttığı belirtilmişti. İzmir'in Menderes ilçesinde yakalanan Filiz, karayoluyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Gayrettepe'deki yerleşkesine getirilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN