Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen saldırıyı kim gerçekleştirdi? İlk tespit IŞİD'i gösteriyor

Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen saldırıyı kim gerçekleştirdi? İlk tespit IŞİD'i gösteriyor

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen canlı bomba saldırılarıyla ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Emniyet kaynaklarının ilk tespiti Atatürk Havaalanı'nda saldırıyı kim yaptı sorusuna cevap oldu. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ilk tespitlere göre saldırıyı IŞİD'in yaptığı yönünde. İşte 41 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili son dakika bilgileri.

MUHAMMED KILIÇ / ÖZEL HABER

İstanbul Atarük Havalimanı'nda düzenlenen saldırıda ilk işaretler terör örgütü IŞİD'i gösteriyor. Patlamaların ardından 41 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı kim üstlendi sorusu günmede gelirken emniyet birimlerinin ilk tespitine göre alçak saldırıyı terör örgütü IŞİD yaptı.  

AP: IŞİD ÜSTLENDİ

Karar'ın ilk kez duyurduğu saldırıyı IŞİD gerçekleştirdi bilgisini Amerikan haber ajansı AP de teyit etti. AP üst düzey bir Türk yetkiliye dayandırdığı haberinde, saldırıda 50 kişinin hayatını kaybettiğini ve saldırıyı terör örgütü IŞİD'in üstlendiğini iddia etti..

Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminali'nin girişinde iki ayrı patlama meydana geldi. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri ilk müdahalesini yaptığı yaralıları hastanelere sevk ederken, havalimanı giriş ve çıkışa kapatıldı.

40 ÖLÜ, 147 YARALI VAR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bana verilen bilgiye göre, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişte bir terörist önce kalaşnikofla etrafı tarayıp sonra kendisini patlatmıştır. İlk belirlemelere göre, yaklaşık 10 civarında şehidimiz var, 20 civarında da yaralı olduğu söylenmektedir." açıklamasında bulundu. Bozdağın ardından İstanbul Valisi Vasip Şahin saldırıda şehit sayısını 28, yaralı sayısını 60 olarak açıkladı. Son gelen bilgililerle şehit sayısı 36 yaralı sayısı 147 olarak iletildi.

UÇUŞA İZİN VERİLMİYOR

Patlamaların ardından pist başındaki uçakların dışındaki uçakların uçuşlarına izin verilmedi. 50'ye yakın ambulan havaalanına sevk edilirken, güvenlik birimleri alarm durumuna geçti. İddiaya göre saldırıyı 7 terörist gerçekleştirdi. Bunlardan 3'ü canlı bomba... Uzun namlulu silahlarla önce ateş eden ardından kendini patlatan 2 canlı bomadan birinin erkek olduğu netleşti. Saldırganlardan biri ise ölü ele geçirildi. 4 teröristin ise kaçtığı ve yakalanması için operasyon başlatıldığı ileri sürüldü. 

DHMİ KAYNAKLARI: 2 CANLI BOMBA PATLADI

Devlet Hava Meydanları İşletmeleri kaynakların ise havalimanı dış hatlar terminali giriş noktakısındaki kontrol noktası ve otoparkta 2 canlı bombanın kendini patlattığı bilgisini paylaştı. 

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Yıldırım, Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlamanın ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ile İstanbul Valisi Vasip Şahin'i telefonla arayarak, olay hakkında bilgi aldı. Yıldırım, ayrıca konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı bünyesinde kriz masası oluşturulması talimatını verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN