Avrupalı bakanlara ‘sağ olun eveti yükselttiniz’ dedim

Avrupalı bakanlara ‘sağ olun eveti yükselttiniz’ dedim

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, referandumdan yüzde 63 ‘Evet’ oyu çıkmasını beklediğini ifade ederek şu anda anketlerde ‘Evet’in oranının yüzde 58 olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, yakın zamanda Brüksel’de katıldığı NATO toplantısını hatırlatarak “Bazı bakanlar kendi anketlerine göre yüzde 60’a ulaştığını söylediler. Ki onlar takip ederler. Ben de birkaç tanesine, ‘Sizin de katkınız oldu. Sağ olun’ dedim. ‘Hayır’ yönünde yaptıkları çalışmalar ters tepti. Evet’i artırdı. ‘Sizin de katkılarınızla’ diye şöyle bir şakalaştık” dedi.

Kampanya sürecini başında ‘Evet’in yüzde 54 olduğunu ardından 56’ya şu anda ise 58’e ulaştığını anlatan Çavuşoğlu, son günlerde azalan kararsızların da ‘Evet’ kaydığını dile getirdi. Çavuşoğlu ayrıca yurt dışındaki seçmenleri çok yoğun şekilde sandığa ilgi gösterdiğini söyledi, katılımın, 2014’teki Cumhurbaşkanlığı seçimine göre yüzde 30 arttığını ifade etti. -AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN