BAE'den İran'a çağrı: Washington'a karşı direnme politikası ne İran'ın ne de bölgenin menfaatinedir

BAE'den İran'a çağrı: Washington'a karşı direnme politikası ne İran'ın ne de bölgenin menfaatinedir

BAE Dışişleri Bakanı Enver Karakaş, İran'a çağrıda bulunarak "Washington'a karşı direnme politikası ne İran'ın ne de bölgenin menfaatinedir. İran'ın bölgesel yaklaşımının değişmesi şu dönemde temel olan şeydir" ifadelerini kullandı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Enver Karakaş, "Washington'a karşı direnme politikası ne İran'ın ne de bölgenin menfaatinedir. İran'ın bölgesel yaklaşımının değişmesi şu dönemde temel olan şeydir. İran'ın izlediği büyüklenme politikası bölgedeki durumu alevlendirmektedir, çözüm ise gerginliği tırmandırmakta değil, komşuya saygı duymak ve rasyonel bir yaklaşım sergilemektedir." değerlendirmesinde bulundu.

VAZGEÇ ÇAĞRISI

Sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından açıklama yapan Karakaş, İran'ı izlediği kibirlenme ve Arap ülkelerinin içişlerine karışma politikasından vazgeçmeye çağırdı.

İran'ın, komşu ülkelerin içişlerine karışmaktan geri durması ve Körfez diyalog girişimine olumlu yaklaşmasının mantık gereği olduğunu vurgulayan Karakaş, "İran, devrimi ihraç etmekten vazgeçmeli ve vatandaşlık ilkesini tanımalıdır." ifadesini kullandı.

Karakaş, şunları kaydetti:

"KOMŞUYA SAYGI DUY"

"Washington'a karşı direnme politikası ne İran'ın ne de bölgenin menfaatinedir. İran'ın bölgesel yaklaşımının değişmesi şu dönemde temel olan şeydir. İran'ın izlediği büyüklenme politikası bölgedeki durumu alevlendirmektedir, çözüm ise gerginliği tırmandırmakta değil komşuya saygı duymak ve rasyonel bir yaklaşım sergilemektedir."

Körfez ülkeleriyle İran arasındaki ilişkilerde, İran'ın nükleer programı ile Yemen ve Suriye'de izlediği politika nedeniyle gerginlik yaşanıyor.

ABU DABİ/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN