Bağdadi'nin eski eşi konuştu: Avrupa'da yaşamak istiyorum

Bağdadi'nin eski eşi konuştu: Avrupa'da yaşamak istiyorum

IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'nin eski karısı Seca Duleymi, Lübnan'da serbest bırakıldıktan sonra ilk kez konuştu. Arap ülkelerinde değil, Avrupa'da yaşamak istediğini söyledi. Duleymi, Bağdadi için de "Nasıl oldu da dünyanın en tehlikeli terör örgütünün lideri oldu, anlaşılmaz bir şey" yorumunu yaptı.

Seca Duleymi'nin Ebubekir el Bağdadi'den 7 yaşından Hacer adlı bir kızı var.  Irak'ın ünlü aşireti Duleymilerden. Bağdadi'den önce Saddam Hüseyin'in korumalarından biriyle evliydi.  2008'de dul kaldı. Hemen ardından babasının tavsiyesiyle daha sonra sözde halifelik ilan edecek olan IŞİD lideri Bağdadi ile evlendi.  Seca Düleymi, 2014 yılında, Lübnan ordusu tarafından, 'terörist bir gruba üye olduğu' gerekçesiyle tutuklanmıştı. 2015'te Nusra Cephesi ile Lübnan arasındaki esir takasında serbest kaldı ancak Nusra Cephesi'ne gitmek istemedi, Lübnan'da kalmaya devam etti. Duleymi, serbest kalmasının ardından İsveç'in yüksek tirajlı Expressen gazetesine konuştu. Bağdadi'yle evliliğini, bundan sonraki yaşamıyla ilgili hedeflerini açıkladı. Duleymi, "Bir Arap ülkesinde değil, Avrupa'da yaşamak istiyorum" derken "Terörist olarak damgalandım ama benim terörle yakından uzaktan alakam yok" ifadelerini kullandı.  Şeriatı da öven 28 yaşındaki Iraklı kadın, "Şeriat kadınlara özgürlükler ve haklar veriyor" yorumunu yaptı. 

MUTLU DEĞİLDİM

IŞİD liderini, "Normal bir aile babası" olarak tanımlarken, onu evlendikten 3 ay sonra terk ettiğini anlattı. Bağdadi'yle evlendiği sırada Irak'taki durumu yorumlayan Duleymi, "2008'de Amerikalılara saldıran herkes direnişin bir parçası sayılıyordu.O (Bağdadi) direnişin bir üyesi bile değildi. Nasıl oldu da dünyanın en tehlikeli terör örgütünün emiri oldu? Anlaşılmaz bir şey" dedi. Bağdadi ile evliliği ile ilgili olarak "Ben ve diğer karısı ve çocukları birlikte yaşıyorduk. Kuma olarak yaşamak zordu" ifadelerini kullandı. Neden Bağdadi'yi terk ettiği sorusuna ise "Mutlu değildim" yanıtını verdi. Duleymi Bağdadi ile teması hakkında da "Onunla son konuşmam 2009'da oldu. Geri dönüp dönmeyeceğimi sordu. Ama ben kararımı vermiştim" diye konuştu. "Benim suçum ne?" diye soran Iraklı kadın, "Onunla 2008'de evlendim. Boşandık" diye devam etti. Duleymi'nin, Bağdadi'den bir çocuğu, daha sonra evlendiği Filistinli kocasından da yine bir çocuğu bulunuyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN