Bağdat’ta bombalı intihar saldırısında en az 45 kişi öldü, 56 kişi yaralandı

Bağdat’ta bombalı intihar saldırısında en az 45 kişi öldü, 56 kişi yaralandı

Irak'ın başkenti Bağdat'ta, çoğunlukla Şiilerin yaşadığı bir mahallede düzenlenen bombalı araç saldırısında en az 45 kişi hayatını kaybetti, 56 kişi yaralandı.

Üç günde üç intihar saldırısıyla sarsılan Irak’ın başkenti Bağdat’ta yaşanan son saldırıda en az 45 kişi hayatını kaybetti, 56 kişi yaralandı. Bağdat’ın güneyinde bulunan Şurtatey bölgesinde çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği saldırı, bir araba pazarının yakınında gerçekleşti. İkinci el oto dükkanlarının bulunduğu bölgede bir araca yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu elliye yakın sivil hayatını kaybetti.

3 GÜNDE 3'ÜNCÜ SALDIRI

Bağdat’ın güneyindeki Sadr mahallesinde dün (Çarşamba) yaşanan saldırıda bir kamyonete yerleştirilen patlayıcı intihar bombacısı tarafından patlatılmış, saldırıda 15 kişi hayatını kaybetmiş 50’den fazla kişi de yaralanmıştı. Salı günü yaşanan saldırıda ise 4 kişi yaşamını yitirmişti.

DHA'nın haberine göre Resmi olarak saldırıyı üstlenen olmasa da bölgede saldırıları IŞİD, Şiilerin çoğunlukta yaşadığı mahallelerde gerçekleştiriyor.


İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN