Bahoz Erdal yaralı ve Süleymaniye’de iddiası - Fehman Hüseyin öldürüldü mü? - Son dakika haberleri

Bahoz Erdal yaralı ve Süleymaniye’de iddiası - Fehman Hüseyin öldürüldü mü? - Son dakika haberleri

PKK’nın lider kadrosundan Fehman Hüseyin’in öldürüldüğü iddiasıyla ilgili belirsizlik sürüyor. Hüseyin’in saldırıda ağır yaralandığı ve Süleymaniye’de olduğu iddia edilirken El Cezire ise Hüseyin’e ulaştığını ve hayatta olduğunu öne sürdü.

Terör örgütü PKK’nın kilit isimlerinden Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin’in Tel Hamis Tugayı adı verilen grup tarafından 8 Temmuz’da Himo-Kamışlı arasında düzenlenen bombalı saldırıda öldürüldüğü iddiası hala belirsiz. Karar’ın ulaştığı bilgilere göre Hüseyin saldırıda ağır yaralandı ve Süleymaniye’ye götürüldü. Hüseyin’in hayatta olup olmadığı konusunda ise fiziki kanıt olmaması istihbarat kaynaklarının kesin açıklama yapmasına engel oluyor. İstihbarat kaynakları Hüseyin’in ölümüyle ilgili fotoğraf veya video olmadığı için bilgiyi teyit edemediklerini belirtiyor.

GÖRÜNTÜ YOK

Bahoz’un öldürüldüğü iddiasından sonra PKK’dan zayıf yalanlamalar geldi, Bahoz’un görevinin başında olduğu söylendi ama görüntü veya fotoğrafı paylaşılmadı. Bu da Erdal’ın ölmediyse bile ağır yaralı olduğu iddiasını güçlendirdi. Ancak dün El Cezire’nin Arapça servisinden bir muhabirin Fehman Hüseyin’le telefonla iletişim kurduğu ve “Hayattayım” açıklaması yaptığı iddiası haberleştirildi. Bu haberde yine fotoğraf veya video görüntüsüyle desteklenmedi.

Öte yandan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, El Cezire’nin haberiyle ilgili iddiaların sorulması üzerine “Şu an bizim elimizde olan bilgiler teyit edilebilir bilgiler değildir” dedi. İstihbarat kaynakları Bahoz Erdal’ın terör örgütünde en iyi korunan ve en iyi saklanan isimlerden olduğunu belirtiyor. Son aylarda Irak’ta bulunduğu istihbaratları alınan Fehman Hüseyin’in 8 Temmuz gecesi yani saldırının yapıldığı sırada Himo’da olduğunu ise kesin olduğunu bildirmişti. İlk kez Karar’ın duyurduğu haberde, saldırı sırasında araç içinde olup olmadığının belirlenemediği vurgulanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN