Bakan Kurum: 5 millet bahçesi hafta sonu açılıyor

Bakan Kurum: 5 millet bahçesi hafta sonu açılıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. Kurum, "İstanbul'da 5 millet bahçemizi hafta sonu Cumhurbaşkanımızın katılımıyla açacağız." dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanu Murat Kurum, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda konuştu.

Geçmişte yüksek binaların ihtiyaç olduğunu ama bugün bakıldığında şehirlerin silüetini bozan, bilhassa kentsel dönüşümde, yüksek binaları istemediklerini belirten Bakan Kurum, "Kentsel dönüşüm yasanın çıktığı 2012'den beri yaklaşık 550 bin konutun dönüşümü sağlandı." ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşümdeki stratejilerini açıklayan Kurum, imar artışının olmayacağını, imar artışı olacaksa yüzde 20-25'i geçmeyeceğini söyledi.

Kurum, "Belediye başkanlarımıza şunu söylüyoruz, yüksek katlı bina kesinlikle istemiyoruz. Bunun takipçisiyiz ve bu noktada yüksek bina yapılmasına müsaade etmeyeceğiz." dedi.

'SIFIR ATIKLA İLGİLİ ÖNEMLİ BİR DÜZENLEME YAPIYORUZ'

Kurum, 2050'de denizlerde plastik atık miktarının balıkları geçeceğini belirtti. Sıfır atıkla ilgili önemli bir düzenleme yaptıklarını ifade eden Kurum, buna teşvik ve depozito getireceklerini söyledi.

2019’dan itibaren plastik poşetlerin 25 kuruş olacağını dile getiren Kurum, “Türkiye’de bir kişi yılda ortalama 440 plastik poşet kullanmakta. Poşetleri ücretli hale getirerek kişi başı kullanımı 2019'da 440 adetten 90'a, 2025 yılında ise 40'a düşürmeyi hedefliyoruz. Böylelikle yüzde 90 tasarruf sağlamış olacağız.” dedi.

2İSTANBUL'DA 5 MİLLET BAHÇEMİZİ AÇACAĞIZ'

Hedeflerinin 81 ilde en az bir millet bahçesi yapmak olduğunu vurgulayan Kurum, “Sadece İstanbul'da yapılan millet bahçeleriyle kişi başı yeşil alan miktarını yüzde 10 artırıyoruz.” dedi.

Kurum, Ankara'da yapılan millet bahçeleriyle kişi başına düşen yeşil alan miktarının yüzde 7-8 artacağını açıkladı.

Bakan Kurum, “İstanbul'da 5 millet bahçemizi hafta sonu Cumhurbaşkanımızın katılımıyla açacağız.” ifadelerini kullandı.

'İMAR BARIŞI'NDAN 8 MİLYON 600 BİN VATANDAŞ YARARLANDI'

İmar Barışı ile ilgili başvurulara da değinen Kurum, uygulamadan bugüne kadar 8 milyon 600 bin vatandaşın yararlandığını söyledi.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN