Bari bu davada ‘iyi hâl’ uygulamayın

Bari bu davada ‘iyi hâl’ uygulamayın

Konya’da 17 yaşındaki A.G. şifacı olduğu iddia edilen M.Ş.’nin peş peşe tacizine uğradı. M.Ş. genç kızı ‘Sana cinler musallat olmuş’ diyerek babasının yanında bile istismar etti. Açılan davada savcı, genç kızın 3 kez tacize maruz kaldığını belirterek sanık için 26 yıl istedi, mahkeme ise ‘iyi hâl’ uygulayarak istenen cezayı 8 yıla indirdi.

Konya’da babasının yanında 17 yaşındaki A.G.’yi ‘Ağrılarını geçireceğim’ diyerek taciz ettiği iddia edilen M.Ş. (55) hakkında verilen 10 yıl hapis cezasına ‘iyi hâl’ indirimi uygulandı. Sanığın cezası 8 yıla düşürüldü. Geçen mart ayında A.G. trafik kazası sonucu yaşadığı ağrılar nedeniyle şifacı olduğu öne sürülen M.Ş.’nin evine gitti. Şüpheli M.Ş., A.G.’ye “Seni çok bunaltmışlar. Çok korkmuşsun. Sana cinler musallat olmuş” dedi ve genç kızı elle taciz etmeye başladı.

A.G.’nin rahatsız olması üzerine M.Ş., genç kızın bir hafta sonra yeniden gelmesini istedi. Bir hafta sonra A.G. babası Z.G. ile şüphelinin evine gitti. Genç kıza dokunarak tacizini sürdüren M.Ş., A.G.’ye cinlerin musallat olduğunu tekrar etti. A.G.’nin duruma tepki vermesi üzerine ise M.Ş. “İçine giren cinleri çıkarmak için yapıyorum” dedi. Genç kız ve babası bir hafta sonra yeniden M.Ş.’nin evinin yolunu tuttu. Şüpheli bu sefer de genç kızın anne ve babasını “Cin çıkaracağım. Siz korkarsınız. Odadan çıkın” diyerek odadan çıkarmak istedi. Fakat baba Z.G. çıkmak istemeyip odada kaldı. M.Ş. bunun üzerine “Korkarsınız. Gözlerinizi bağlamam lazım” diyerek baba Z.G. ile A.G.’nin gözlerini bantladı. Daha sonra A.G.’yi babasını yanında istismar eden M.Ş. genç kıza evlenme teklifinde bulundu. Hem tacizden hem de tekliften rahatsızlık duyan A.G. evden ayrıldı. Yaşadıklarını ailesine anlatan A.G. daha sonra sözde şifacıdan şikayetçi oldu. Gözaltına alınan M.Ş. ‘çocuğa cinsel istismar’dan adliyeye sevk edilerek tutuklandı. Dava, Konya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülürken savcı M.Ş. hakkında olayın üç kez meydana gelmesi nedeniyle 26 yıla kadar hapis cezası istedi. Son duruşmada savunma yapan sanık “A.G., benimle evlenmek istediğini söyledi. Ben bunu kabul etmedim. A.G.’de benden intikam almaktadır. Suçlamaları kabul etmiyorum.  Suçlamalar benim çok zoruma gitti. Beraatimi talep ediyorum” derken, mahkeme skandal bir karara imza attı. Mahkeme heyeti, M.Ş.’nin ‘dolandırıcılık ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından beraatine karar verdi, ‘cinsel istismar’ suçundan ise 10 yıl hapis cezasına mahkum etti. Fakat M.Ş.’nin duruşmadaki ‘iyi hali’ göz önünde bulundurularak cezası 10 yıldan 8 yıl 4 aya indirildi. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN