Barzani'dan 'bağımsızlık referandumu' talimatı

Barzani'dan 'bağımsızlık referandumu' talimatı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde dün Mesut Barzani başkanlığında toplanan KDP, bölgedeki diğer partilerle birlikte bağımsızlık referandumu hazırlıklarına başlayacağını duyurdu.

Irak Kürt Özerk Bölgesi Başkanı ve aynı zamanda Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkanı olan Mesut Barzani, kendi partisinden, bölgenin diğer partileriyle iletişime geçilmesini ve bağımsızlık referandumu için hazırlık yapılmasını istedi.

KDP Meclis Başkanlığı dün KDP Genel Başkanı Mesut Barzani’nin başkanlığında toplandı. Söz konusu toplantının ardından KDP bir açıklama yayımladı.

KDP, diğer partilerle bağımsızlığı görüşecek

KDP toplantısında bağımsızlıkla ilgili referandum hazırlıkları değerlendirildi ve Barzani, KDP’den, diğer partilerle birlikte bu konu üzerinde çalışmalara başlanılmasını istedi.

KDP Meclis üyesi Aras Heso Mirhan, konuyla ilgili Rûdaw’a yaptığı açıklamada, “KDP, Kürdistan Bölgesi’nin yaşadığı sorunların daha da büyümemesi için çalışıyor. En yakın zamanda KDP ve Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) bir araya gelmesi bekleniyor.” dedi.

Heso Mirhan ayrıca şu açıklamada bulundu: “Barzani dün yapılan toplantıda bizden diğer partilerle birlikte Kürdistan’ın bağımsızlığı referandumu için hazırlık yapmamızı istedi.”

Meclis başkanlığı tartışması

Heso ayrıca Kürdistan Parlamentosu Başkanlığı ile Goran Hareketi arasındaki sorunla ilgili ise şu bilgileri paylaştı: “Yusuf Muhammet’in yeniden Parlamento Başkanı olması düşünülemez. Ayrıca o kendisini Parlamento Başkanı olarak görmeye devam ederse Parlamentodaki oturumlar gerçekleşmez. Biz bu tavrımızdan ödün vermeyeceğiz ve bu durumu KYB’ye de açıkladık.”

KDP yetkilisi açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Biz Amerika ve dünya ülkelerinin temsilcilerine, ‘KDP, DAİŞ’e karşı savaşırken Goran Hareketi ile Yusuf Muhammet’in Kürdistan’da sorunlar çıkarması kabul edilemez.’ dedik. Onlar da bizim bu konudaki tavrımızı anladılar.”

"Kararı Goran değil biz vereceğiz"

Goran Hareketi de KDP’nin tavrına karşı sessiz kalmadı ve Goran Hareketi Sözcüsü Şoreş Hacı, Rûdaw’a yaptığı açıklamada, KDP’ye cevap olarak, “Kararı Goran Hareketi değil KDP verecektir. Eğer KDP, ‘Yusuf Muhammet gitmeden Parlamento toplanmaz’ diyorsa, toplanmasın. Biz Yusuf Muhammet’i göndermiyoruz.” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN