Başarıdaki en büyük faktör insan

Başarıdaki en büyük faktör insan

Koç Holding CEO’su Çakıroğlu, 2016’da istikrarlı bir büyüme kaydettiklerini söyledi. Çakıroğlu, “Başarılarımızdaki en önemli faktör güçlü insan kaynağımızdır. İstihdamımız bir önceki yıla oranla yüzde 6,4 arttı” dedi.

Geçen yıl konsolide cirosunu 70.9 milyar liradan kapatan Koç Holding’in, ana ortaklık payı net dönem kârı 3.5 milyar lira olarak gerçekleşti. Holding 2016 yılında 6,2 milyar TL kombine yatırım gerçekleştirirken, son 5 yılda yaptığı yatırım miktarı ise 30 milyar liraya kadar ulaştı. Holding’in finansal sonuçlarını değerlendiren Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, “Siyasi tarihimize kara bir leke olarak geçen darbe girişimi, ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında yaşanan terör olayları başta olmak üzere küresel ve bölgesel ölçekte faaliyet ortamını zorlaştıran olağanüstü gelişmelere şahit olduk” dedi. 2016’da istikrarlı büyümeyi devam ettiklerini bildiren Çakıroğlu, “İstihdamımız bir önceki yıla oranla yüzde 6,4 arttı ve 6 bine yakın yeni çalışma arkadaşımız aramıza katıldı.

Konsolidasyona dâhil olan şirketlerimizi esas alırsak, geçtiğimiz yıl 89 bin seviyelerinde olan istihdamımız, bu yıl 95 bini aştı. Borsa İstanbul’daki en değerli holding şirketi olmayı başarmıştık. 2016’da ise sadece en değerli holding şirketi olmakla kalmayıp, en değerli şirket konumuna yükseldik. ‘2016’da dünyanın En Çok Ar-Ge Harcaması Yapan 2.500 Şirketi’ listesinde de Koç Holding ile birlikte 3 Topluluk Şirketimiz daha yer aldı” diye konuştu.

65 BİN KİŞİYE ULAŞTIK

Koç Topluluğu olarak ekonomik kalkınma ve toplumsal kalkınmayı bir bütün olarak gördüklerini vurgulayan Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, şöyle devam etti, şöyle devam etti: “2015 yılından bu yana sürdürdüğümüz Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği projemiz dikkate değer bir gelişim izliyor. Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleşen farkındalık seminerleri ile 65 bine yakın kişiye ulaştık. Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda zihinlerdeki değişimi sağlayacak farkındalığı oluşturabilmek için sorumlulukla çalışmayı sürdüreceğiz.”

‘OTOMOTİV SANAYİSİNİN EN ÇOK ÜRETENİ OLDUK’

Levent Çakıroğlu, sektörler bazındaki gelişmelere ilişkin özetle şunları söyledi:  Tofaş, fikri ve sınai haklarına sahip olduğu Egea Projesi’nde, Sedan’ın yanı sıra Hatchback ve Station Wagon üretimine hız verdi. Tofaş, 2016 yılında toplam 383 bin adet ile ülkemiz otomotiv sanayinin en çok üretim yapan şirketi ve üretiminin yüzde 70’inden fazlasını ihraç ederek sektörünün ihracat lideri oldu.

Ford Otosan ise 2016 yılında Türkiye’de sıfırdan geliştirilen ve üretilen ilk ve tek kamyon motoru yeni nesil Ecotorq motorun seri üretimine başladı.  Arçelik, Beko ile Avrupa’da en çok satılan ikinci marka olma konumunu korudu. LG Electronics ile ortaklık 2023’e uzattı.  Tüpraş, 30,3 milyon ton satış hacmi ile 2015’e göre toplam satışlarını yüzde 5 artırdı. Yapı Kredi 2016 yılında toplam aktiflerini 271 milyar TL’nin üzerine çıkarırken, 245 milyar TL kredi hacmiyle de ülke ekonomisine en büyük katkıyı sağlayan 3. özel banka oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN