Başbakan Yardımcısı Canikli: 27 bin öğretmen ihraç edildi

Başbakan Yardımcısı Canikli: 27 bin öğretmen ihraç edildi

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, FETÖ soruşturması kapsamında 27 bin öğretmenin meslekten ihraç edilirken, 455'inin mesleğe iade edildiğini söyledi. Canikli, asgari ücretlerin 1300 TL'nin altına düşmesi ile ilgili Başbakan Yıldırım'ın yakın zamanda açıklamada bulunacağını ifade etti.

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde, saat 15.30'da toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi.

Toplantı sonrası Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli açıklamaklarda bulundu.

Nurettin Canikli açıklamalarından satırbaşları şöyle:

-Terörle mücadele çerçevesinde terör örgütleriyle ilgili bağlantılı olduğu değerlendirilen dğer kamu görevlileri ile birlikte öğretmenlerde de gerekli işlemler gerçekleştirildi.

-Bugüne kadar 27 bin 715 öğretmen meslekten ihraç edilmiştir. Bugün itibariyle 9 bin 464 öğretmen açığa alınmıştır. 455 öğretmen şu ana kadar göreve iade edildi.

-Çıraklık zorunlu eğitim kapsamına alınacak.

BAYRAMDA TRAFİK KAZALARI

-9 günde 3 bin 129 kazada, 103 kişi hayatını kaybetti.

KAMUDA TASARRUF TEDBİRLERİ

-Kamuda maalesef bir tasarruf alışkanlığı olduğunu söylemek güç. Bütçe, tasarrufu değil harcamaları teşvik eder nitelikte. Kamuda reforma ihtiyaç olduğu kararına varıldı. Kamunun ekonomideki payı küçültülecek.

ASGARİ ÜCRET DÜŞECEK Mİ?

-Bazı asgari ücretlerin 1300 TL'nin altına düşmesi söz konusuydu. Bunun açıklamasını Başbakan yapacak. Daha öncede ifade etmiştik, illerde Valilikler bünyesinde çalışmalar başladı. Bu talepler yapılaniliyor. Sonuç itibari ile ilgili bölümler inceleyecek. Kamuoyuna yansıdığı gibi çok büyük talepler yok.Bundan sonraki süreçte başvurular artabilir. Önemli değil, bütün hepsini yeniden inceliyoruz, değerlendiriyoruz ve sonuçlandıracağız. Herhangi bir haksızlığın engellenmesi için.

FETÖ SORUŞTURMALARI

-Temel hedefimiz sıfır adaletsizlik ve haksızlık. Mağduriyet bildirimi, ilgili merkezlere yapılabiliyor. Kamuya yansıdığı gibi çok büyük talepler, itirazlar yok. Mağduriyet ortaya çıkmaması için gayret ediyoruz.

ŞORTLU HEMŞİREYE TEKMELİ SALDIRI

-Çok vahim bir hadise. En kararlı şekilde üzerine gidilmesi gerekiyor. Buna benzer hadiselerde tutuklamayı zorunlu hale getirilcek Adalet Bakanlığımız tarfından bir çalışma yapılıyor. Fiziksel saldırıya otomatik tutuklama için çalışılıyor.

ALMAN VEKİLLERE İNCİRLİK VETOSU

-Merkel'in son yaptığı açıklamada, siyasi gerekçelerle alınmış bir karar olduğunu söylemiştir, bu da bizim beklentilerimizi karşılaşmıştır. İncirlik'i ziyaret etmeleri konusunda talepleri olmuştur. Herhangi bir engel yoktur.

KREDİ KARTINA TAKSİT SAYISI ARTACAK MI?

-Kredi kartına taksit uygulaması için son aşamayı gelindi ancak süreç tamamlanmadı. Taslak, ilgili kuruluşlarda. Hukuken karar aşamasına gelmiş bir durum yoktur. Ama inşallah önümüzdeki hafta bu karar resmi gazetede yayımlanma aşamasına gelinir diye tahmin ediyoruz. Yeni düzenleme gelecek hafta yürürlüğe girebilir.

OHAL UZATILACAK MI?

-Bu konuyla ilgili bir karar yok.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN