Başbakan Yıldırım: İbadi ile Habur'a alternatif kapıyı görüştük

Başbakan Yıldırım: İbadi ile Habur'a alternatif kapıyı görüştük

Başbakan Yıldırım, Somali Başbakanı ile düzenlediği ortak basın toplantısında İbadi ile görüşmesinin ayrıntılarını anlattı. Yıldırım, "Irak anayasasına göre sınır kapılarının yönetimi merkezi yönetime aittir.Sınır kapılarını Bağdat kontrol etmeli. İbadi ile yeni güzergah açılmasını görüştük" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Somali Başbakanı Hasan Ali Hayri ile görüştü. Görüşme sonrası ortak basın toplantısında konuşan Başbakan Yıldırım, ''Somali'deki kardeşlerimizin orada yaşayan insanların, daha iyi yarınlar için, daha güvenli bir gelecek için ihtiyaçları olan her türlü desteği hükümetinize vermeye devam edeceğiz'' dedi.

HABUR'A ALTERNATİF GÜZERGAH

Başbakan Yıldırım Gazetecilerden gelen soru üzerine Kuzey Irak'ın referandumu donduralım' teklifine de cevap verdi.

Başbakan şunları söyledi;

"Sayın İbadi ülkemize bir ziyaret gerçekleşti. Irak anayasasına göre sınır kapılarının yönetimi merkezi yönetime aittir.Sınır kapılarını Bağdat kontrol etmeli. İbadi ile yeni güzergah açılmasını görüştük."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN