Başbakan Yıldırım'da yürüyüşe sert tepki: Gaflet yürüyüşü

Başbakan Yıldırım'da yürüyüşe sert tepki: Gaflet yürüyüşü

Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü dahil) Projesi kapsamında yapımı tamamlanan Paşaköy-TEM Kurtköy bağlantı yolu bugün trafiğe açıldı. Açılışta konuşan Başbakan Binali Yıldırım, CHP'nin yürüyüşüne ilişkin, "FETÖ'nün ayakta alkışladığı bu yürüyüşün adımları milletin adımları değildir. Bu bir adalet yürüyüşü değildir, bu bir gaflet yürüyüşüdür" şeklinde değerlendirdi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmalarından bazı notlar:

FETÖ'nün ayakta alkışladığı bu yürüyüşün adımları milletin adımları değildir. Bu bir adalet yürüyüşü değildir, bu bir gaflet yürüyüşüdür.

Böylece yaptığımız yolların kalitesini anlamış oldu, Kurtköy'den sapağından da bir gir bakalım orayı da gör. Yol yürümeye devam edersen ömrün biter bu yollar bitmez. Biz 20 bin kilometre yol yaptık.

İzmit'ten buraya gelirken Yavuz Sultan Selim yoluna da gir. 19 günde 400 km oldun. Gel bu sevdadan vazgeç. Gel bu sevdadan vazgeç, adaletin aranacağı yer yollar değildir, meclistir mahkemelerdir. 15 Temmuz'a kontrollü diyenler, 7 Ağustos Yenikapı ruhunu anlamamış demektir, eğer 20 Temmuz darbeyse Yenikapı'daki kalabalık nedendir?

"HAKETTİKLERİ CEZALARI ALACAKLAR"

Mahkemelerde adeta tiyatro oynuyorlar, bu işleri hiç yapmamış gibi konuşuyorlar. Terörist başı, "Önce reddedeceksiniz. Daha da olmadı bize işkence yapıldı diyeceksiniz" diyor. Yabancı ülkelerin mahkemeleri yardım edecek diye bir de motive ediyorlar.

Ben şunu istiyorum, Türkiye bir hukuk devleti, ne kadar ağır suç işlerse işlesin savunma hakkı kutsaldır. Yarın bunlar AHİM'e giderken şunu diyemeyecekler, "İşte bize savunma hakkı verilmedi" diyemeyecekler, o yüzden sabredeceğiz, adalet içinde hak ettikleri cezaları alacaklar.

"İŞLERİ GÜÇLERİ ÇAMUR ATMAK"

Biz kutlu yürüyüşe çıktığımız ilk günden bu yana yolları adalet için, kalkınma için, istikrar için inşaa ettik. Burası Kurtköy sapağı. Sol tarafımız Sultanbeyli, sağ tarafımız Pendik. Buradan çıktınız mı yarım saat sürüyor yeni havalimanı. Köprüden geçiş birkaç dakika.

Bu proje, Kuzey Marmara Otoyolu, burada 12 kilometrelik 4 gidiş, 4 geliş bu yolu açıyoruz. 650 trilyon maliyeti var. En pahalı hizmet, olmayan hizmettir. "Bu yollar pahalı" diyorsunuz. Yürüyorsunuz. Yol olmasaydı dağ, bayır kaybolacaktınız. Yürürken yolları yapanlara da "Allah razı olsun" de. Hayırlı uğurlu olsun bu yollar. Amaç İstanbul'un trafik yükünü azaltmak. Yollarda yürümekle bu işler olmuyor, çalışmakla oluyor. Dikili ağacınız mı var bu ülkede? 4 milyona yakın ağaç dikildi. 1 milyon daha dikilecek. Bu yol üzerinde 140 bin fidan diktik. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün üzerinden demiryolu, hızlı trende geçecek bir ucu İzmit'e bir ucu Edirne hattına bağlanacak. Ver elini Avrupa... Bu köprüye laf ediyorlar. Bunlar tabi hayatında iş yapmadıkları için, işleri güçleri çamur atmak. Biz bunlara bakmayacağız. Türkiye'nin geleceğini de bu yollarla inşaa ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye'nin geleceğini inşaa ediyoruz.

Yol yaptık tıpış tıpış yürüyorsun. Amaç İstanbul'un trafik yükünü azaltmak. Sultanbeyli'ne, Kozyatağı'na giden vatandaşlar doğrudan 3. köprüye çıkacaklar. Buralarda daha az trafik var, daha fazla rahatlık var. Liderimiz Cumhurbaşkanlığımız önderliğiyle yol yapıyoruz, havalimanı, hastaneler yapıyoruz amacımız milletin gönlünü hoş etmek.

"SESLERİ KESİLDİ"

Bizim bölücülerle, FETÖ'cülerle işimiz olmaz. Biz yürürsek milletimizle yürürüz. Çok şükür çalışmalarımızın karşılığını da görüyoruz. Türkiye için 2017'de felaket tellallığı yapanların büyüme, işsizlik, enflasyondaki rakamları görünce sesleri kesildi. İnşallah gelecek daha güzel olacak. İnşallah daha güzel açılışlarda beraber olacağız. Türkiye bölgede de dünyada da istikrar ve güvenin teminatıdır. Türkiye'de AK Parti iktidarı, liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, "Her şey Türkiye için, her şey millet için" der.

TRAFİĞE AÇILIŞ ONAYLANDI

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Karayolları Genel Müdürlüğünce yap-işlet-devret modeliyle ihale edilen Kuzey Marmara (3. Boğaz Köprüsü dahil) Otoyol Projesi Odayeri-Paşaköy kesimi işi kapsamında yapılan Paşaköy-TEM Kurtköy bağlantı yolunun trafiğe açılması, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından onaylandı.

Otoyolun bu kesiminde bugünden itibaren trafik akışı sağlanacak. Köprülü kavşaklar, ücret toplama istasyonları gibi belirli yerler ve şartlar dışında otoyola giriş ve çıkış yasak olacak. Karayolu sınır çizgisi boyunca tesis edilen tel çitler veya duvarlar bu tür çıkışları engellemek amacıyla tesis edildiğinden engellerin açılması, yıkılması, kesilmesi ve başka şekilde tahrip edilmesi yasak olacak.

Erişme kontrollü karayolu olarak trafiğe açılan kesime, yayalar, hayvanlar, motorsuz araçlar, lastik tekerlekli traktörler, iş makineleri ve bisikletliler giremeyecek. Bu kesimde mecburi asgari hız saatte 40 kilometre, azami hız geometrik standartların müsaade ettiği limitlerde olacak.

Karayolunun bu kesiminde ve kavşaklarda duraklamak, park etmek, geri dönüş yapmak ve geri gitmek yasak kapsamında tutuldu. Zorunlu hallerde en sağdaki emniyet şeridinde durulabilecek.

Otoyola cephesi bulunan müesseselerin kendi faaliyetlerini sürdürdükleri binalara tanıtma levhaları koymak istemeleri halinde Karayolları Genel Müdürlüğünden ve görevli şirketten izin alınacak.

Yap-işlet-devret modeliyle ihale edilen Gebze-Orhangazi-İzmir (İzmit Körfez Geçişi Köprüsü ve Bağlantı Yolları Dahil) Otoyolu'nun yapımı, bakımı ve işletilmesi, sözleşme gereği üstlenici görevli şirket tarafından yürütülecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN