Başkanlık öncesi hazırlık

Başkanlık öncesi hazırlık

Anayasa Komisyonu’nda 10 gün süren Başkanlık sistemini öngören anayasa taslağı önümüzdeki hafta TBMM gündemine gelecek. Meclis bu hafta ise başkanlık gündemi ile yarım kalan işlerini tamamlayacak.

Geçtiğimiz hafta 10 günlük anayasa paketi maratonunu tamamlayan TBMM Anayasa Komisyonu’un ardından gözler paketin sevkedileceği Meclis’e çevrildi. Meclis’te önümüzdeki haftadan itibaren görüşülmeye başlanacak  değişilik paketi için partilerin bu hafta yoğun bir kulis çalışması yapması bekleniyor. Meclis’in gündemi ise bu hafta, anaya gündemi ile ertelenen çalışmalar olacak. Meclis, 2017 yılının ilk mesaisini, 30 yıldan fazla emekli ikramiyesine hak kazanmasına rağmen, 30 yıl üzerinden emekli ikramiyesi ödenenlere, kalan her yıl için ek ikramiye ödenmesini öngören tasarı ile HDP’nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında verdiği gensoru önergesi için harcayacak.

TBMM Genel Kurulunda, 3 Ocak Salı günü, HDP’nin, “Belediyelere kayyım ataması uygulaması, eş başkanlar ile milletvekillerinin tutuklanması nedeniyle gerçekleştiği iddia edilen hak ihlallerinde ve artan terör olayları sebebiyle meydana gelen ölümlerde sorumluluğu bulunduğu” iddiasıyla İçişleri Bakanı Soylu hakkında verdiği gensoru önergesi ele alınacak. Aynı gün, Kişisel Verileri Koruma Kurulunda boşalan, bir AK Parti’li (istifa), bir de HDP’li (yaş haddinden) iki üye yerine, iki yeni üye seçim  yapılacak.

TBMM Anayasa Komisyonunda kabul edilen AK Parti’nin 18 maddelik anayasa değişiklik teklifinin, TBMM Genel Kurulundaki görüşmelerine, en geç 10 Ocak Salı günü başlanması bekleniyor. Muhalefet, yarına kadar muhalefet şerhini verecek. Teklifin, iki turda yapılacak Genel Kuruldaki müzakerelerinin 13-15 gün sürmesi hedefleniyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN