Batman’da DİKA Sinerji Çalıştayı

Batman’da DİKA Sinerji Çalıştayı

DİKA ve BATSO işbirliğiyle “Petrol Atıklarının Değerlendirilmesinde Endüstriyel Simbiyoz Olanaklarının Tespiti Projesi” kapsamında Sinerji Çalıştayı gerçekleşti

TP Kristal Parkta gerçekleşen çalıştaya DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, OSB Müdürü Zeynep Akbel, Mardin OSB Müdürü Abdullah Ensari, Batman Üniversitesi Öğretim üyeleri, Özel sektör ile firma sahipleri ve DİKA üyeleri katıldı. Batman’da ciddi petrol rezervi olduğunu belirten DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, “Batman olmak üzere bölgesel bir gerçek var. Bununla ilgili ekoloji denge ile bizim ajansımızın müdahale etme mecburiyeti doğdu. Bir valilik çıktıdan 6 litre petrol atığı çıkıyor. 1 litre petrol atığı 1 milyon litre suyu içilmez hale getiriyor. Bir yandan para kazanırken diğer yanda da çevremizi ve bilgimizi kaybetmeme adına ajans bu riski görüp devreye girdi” dedi.“En önemlisi çimento fabrikalarıdır”Bu projede çok ciddi bir çalışma başlattıklarını anlatan Altındağ, “Merkezi Batman olmak üzere 3 bölge ajansımızın Karacadağ ve Hiper ajansımızın olduğu ciddi bir çalışma başlattı. Burada Batman Ticaret Odası Başkanlığıyla bir ortaklığımız var. Bizim ön gördüğümüz petrol atıklarının türlerini öğreneceğiz ve hangi sektörde nasıl bunları defrah edeceğiz. Birkaç ürün var. En önemlisi çimento fabrikalarıdır. Bu ürünleri alıp atıkları değerlendirecek büyük aktörler. Yerel firmalarında bu işe girmesi bu kültürü onların içinde yelmeye çalışıyoruz. Birlikte çalışma fikri adı altında buradaki riski defrag ederken tabi ki de para kazanmayı da arzuluyoruz. Ama burada temel kaybımız Batman İlimizde aktif olarak 300’e yakın petrol kuyusu var. Kuyulardan çıkan petrol atıklarının artık çevreye zarar vermemesi, eko dengenin sağlıklı yürümesi için bu çalıştayı düzenledik. Bu ayın sonunda sonuç odaklı kim hangi görevi yapacak” diye konuştu.“Batman’ın projesi değil Türkiye’nin projesi”Projede kimler ne görevde ve neler yapılacağını anlatan Altındağ, “Ajansımız, Ticaret Odamız, Üniversitelerimiz, Belediyemiz ve özellikle firmamız nasıl çalışacak kim bu görevi götürecek bununla ilgili önemli tespitlerimiz olacak. Çok güzel bir katılım görüyorum. Bu sadece Batman’ın projesi değil Türkiye’nin projesi. İlk defa böyle bir proje yapılmış. Bundan sonra ki türevlerde sadece petrol değil tekstil atölyelerinde de biriken atıkları da bir yerde kullanabilme metotları vereceğiz. Batman çok gelişen özellikle gelişimini sanayi de gerçekleştiren bir ilimiz. Dezavantajı da yok değil pozitife dönüştürmek için ajansımız devreye girecektir” ifadelerinde bulundu.

BATMAN/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN