Bayram namazı nasıl kılınır? Ramazan Bayramı kaç rekattır? 2016 Ramazan Bayramı namazı

Bayram namazı nasıl kılınır? Ramazan Bayramı kaç rekattır? 2016 Ramazan Bayramı namazı

Ramazan Bayramı namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekattır? Bayram namazı hangi dualar ve sureler okunur? Ramazan Bayramı namazı hakkında merak ettiğiniz tüm soruların yanıtını yazımızda bulabilirsiniz. 2016 Ramazan Bayramı Salı günü idrak edilecek. Sizde haberimizden yararlanarak bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekattır sorularınızın yanıtını bulabilirsiniz. Ayrıca haberimizden ramazan bayramı namazı saatlerini de bulabilirsiniz. İşte bayram namazı hakkında merak ettiğiniz sorular ve yanıtları...

Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekattır? Ramazan Bayramında hangi sureler okunur? Ramazan Bayramında yapılacak olan duaları haberimizde bulabilirsiniz. Salı günü ramazan bayramı tüm müslüman alemince eda edilecek. Sizde haberimizden yararlanarak ramazan bayramı namazı nasıl kılınır? Bayram namazında okunacak dualarıda yazımızda bulabilirsiniz. Bayram günleri sevinmek, neşelenmek gerekir. Hz. Ebu Bekir, kızı Âişe validemizin evine gidince, iki cariyenin tef çalıp oynadığını gördü. Ensar-ı kiramın kahramanlıklarını övüyor, destan söylüyorlardı. Hz. Ebu Bekir, Resulullahın evinde böyle şey yapılmasının uygun olmayacağını bildirerek, onların susmalarını söyledi. Peygamber efendimiz, Hz. Ebu Bekir’e, (Onlara mani olma! Her kavmin bir bayramı vardır, bu da bizim bayramımızdır. Bayram, sevinç günleridir) buyurdu. (Buhari) İşte bayram namazı ve detayları...

BAYRAM SEVİNÇ GÜNÜ DEMEKTİR

Bayram, sevinç günü demektir. Topluca kılınan bayram namazları; Müslümanlar arasındaki birlik ve beraberliğin güzel bir göstergesidir. Bayramlar Müslümanları birbirine yaklaştıran, dargınlıkları ortadan kaldıran, kardeşlik duygularını kuvvetlendiren önemli günlerdir. Bayramlar, Allah'ın mü'min kullarına birer ziyafet günleridir.

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

İmamin arkasinda yer alırız ve "Niyet ettim Allah rızasi için (Ramazan yada Kurban) Bayramı namazını kılmaya, uydum hazır olan imama" diye niyet ederiz.

(1.)Tekbir getirerek "Allahu Ekber" diyerek namaza başlarız.

Ellerimizi bağlarız ve sessizce Subhaneke'yi okuruz.

2. Tekbiri alırız. "Allahu Ekber"
Ellerimizi yana salarız.

3. Tekbiri alırız. "Allahu Ekber"
Ellerimizi yana salarız.


4. Tekbiri alırız.
"Allahu Ekber" ellerimizi bağlarız. İmam, gizlice "Euzü Besmele", açiktan fatiha ve bir sure okur. Biz ise bir şey okumaz, imami dinleriz.

Sonra "Allahu Ekber" diyerek rükûya gideriz.
Rükûda üç defa

"Sübhâne Râbbiye'l-Azim" dedikten sonra doğruluruz.

Doğrulurken

"Semi Allahu li-men hamideh" deriz. Tam doğrulunca da
"Rabbenâ leke'l hamd" dedikten sonra "Allahu Ekber" deyip secdeye gideriz. Secdede üç defa : "Sübhâne rabbiyel-a 'lâ" deriz.
"Allahu Ekber" diyerek otururuz.

Tekrar... "Allahu Ekber" deyip secdeye gideriz. Secdede üç defa : "Sübhâne rabbiyel-a 'lâ" deriz.
"Secdeden "Allahu Ekber" deyip ayağa kalkarız, böylece Bayram namazının ikinci rekatı başlamış olur.
Ayağa kalkınca elleri bağlarız. İmam Fatiha ve bir sure okur. Hiç birşey okumadan imamı dinleriz.

1. Tekbiri alırız. "Allahu Ekber"
Ellerimizi yana salarız.

2. Tekbiri alırız. "Allahu Ekber"
Ellerimizi yana salarız.


3. Tekbiri alırız.
Ellerimizi yana salarız.

4. Tekbiri alırız. Ellerimizi yukarıya kaldırmadan ve bağlamadan "Allahu Ekber" diyerek rükûya gideriz.
Rükuda üç defa "Sübhane rabbiyel azim" dedikten sonra doğruluruz.
Doğrulurken "Semi Allahu li-men hamideh" deriz. Tam doğrulunca da

"Rabbenâ leke'l hamd" diyerek...

"Allahu Ekber" deyip secdeye gideriz. Secdede üç defa :

"Sübhâne rabbiyel-a 'lâ" deriz.
"Allahu Ekber" diyerek otururuz.

Tekrar... "Allahu Ekber" deyip secdeye gideriz. Secdede üç defa :
"Sübhâne rabbiyel-a 'lâ" deriz.

"Allahu Ekber" deyip: "Tahiyyata otururuz. Oturduktan sonra "Ettehiyyâtü, Allâhumme salli, Allâhumme Bârik ve Rabbenâ" dualarını okuruz.

Dualar bitince imamla birlikte yüzümüzü önce sağ tarafa çevirerek "Es selâmu aleyküm ve rahmet'ullah" diyerek selam veririz. Sonra sola çevirip yine "Es selâmu aleyküm ve rahmet'ullah" diyerek selam veririz.
Böylece Bayram namazı sona ermiş olur.

NAMAZ SURELERİ NELERDİR?

Namaz sureleri olarak adlandırılan 10 surenin namazda okunma sırası ise Fil suresinden Nas suresine doğrudur. Sıralama aşağıdaki gibidir.

1. Fil

2. Kureyş

3. Maun

4. Kevser

5. Kafirun

6. Nasr

7. Tebbet

8. İhlâs

9. Felak

10. Nas

RAMAZAN BAYRAMI DUALARI

Evveli rahmet, ortası mağfiret sonu da cehennem azabından kurtuluş olan Mübarek Ramazan-ı Şerifi tamamladığımız şu bayram sabahında, sıcak yataklarından kalkarak, sana el açan bu mü’min kulların sana iltica ediyor, yalnızca Senden yardım diliyor, dualarımızı kabul eyle.

Mukabelesiyle, sahuruyla, iftarıyla, fitresiyle zekatıyla, orucuyla teravihi ile, Ramazan ayında yapmış olduğumuz bütün ibadetleri kabul eyle.

Tutmuş olduğumuz oruçları, kılmış olduğumuz namazları, teravihleri, yapmış olduğumuz hayır ve iyilikleri sen dergahı izzetinde makbul eyle.

Ya ilahel alemin! Senin sevgili peygamberin, Oruç tutanlar için bir cennetten bahsetti bizlere, O öyle bir cennet ki, sadece oraya oruçlular girecek. Bizler de oruç tuttuk. Bu bayram sabahı bayram namazını kılarak, bayram yapmaya hak kazandık. Bizleri vad ettiğin Reyyan ismindeki cennetine girenlerden eyle.

Ramazan Bayramı namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekattır? Bayram namazı hangi dualar ve sureler okunur? Ramazan Bayramı namazı hakkında merak ettiğiniz tüm soruların yanıtını yazımızda bulabilirsiniz. 2016 Ramazan Bayramı Salı günü idrak edilecek. Sizde haberimizden yararlanarak bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekattır sorularınızın yanıtını bulabilirsiniz. Ayrıca haberimizden ramazan bayramı namazı saatlerinide bulabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN