Bayram öncesi emekli maaşları ne zaman yatacak? Hangi emekli ne kadar maaş alacak?

Bayram öncesi emekli maaşları ne zaman yatacak? Hangi emekli ne kadar maaş alacak?

Milyonlarca emeklinin heyecanla beklediği Kurban Bayramı öncesi emekli maaşları ne zaman yatacak ve emekli maaşları ne kadar sorularının yanıtı belli oldu. Geçtiğimiz günlerde açıklanan memur ve emekli maaş ödemelerine ilişkin son dakika haberleri gelmeye devam ederken bayram öncesi maaşlar yatacak. Bayramdan önce cebine para koymayı planlayan emekliler için emekli maaşlarının yatacağı tarihler belli oldu. İşte tüm detaylarıyla emekli maaşları ödeme tarihi ve detayları...

Emeklilerin merakla beklediği son dakika emekli kurban bayramı maaşları ve bayram ikramiyesi detayları haberimizde. Bu yıl Kurban Bayramı, 1 Eylül 2017 tarihinde başlayacak ve 4 Eylül 2017 tarihinde sona erecek. Aynı zamanda arefe günü de 31 Ağustos 2017 günü idrak edilecek. Sayılı günlerin kaldığı Kurban Bayramı öncesi emekli maaşları ne zaman yatacak, ne kadar maaş yatacak gibi sorular emeklilerin kafalarını karıştırmıştı. Ülkemizde SSK ve BAĞ-KUR emeklisi vatandaşların beklediği son dakika haberine göre maaşlar bayramdan önce yatacak. Milyonlar şimdi hükümetten yapılacak olan bayram maaşı ödemelerine çevrildi. İşte 2017 emekli maaşları ne zaman yatacak ve bayram ikramiyesi hakkında detaylar...

EN DÜŞÜK MEMUR EMEKLİ MAAŞI NE KADAR?

En düşük 2019 memur emeklisi maaşı 2093 liraya yükselmiş durumda. İnşallah gerekli şekilde kamu çalışanları için daha olumlu adımlar atarız. Kamu mali dengesini gözetiyoruz. Birçok parametreyi göz önünde bulundurduk, ekonomik dengemiz ve istikrarımız bizim için önemliydi. Hükümetimiz mali imkanlarını sonuna kadar kullanarak artış oranını güçlü bir şekilde gerçekleştirmiştir. Bu durum piyasalara da olumlu yansımıştır. Kamu çalışanlarımızın ve emeklilerimizin isteklerini gözardı etmedik. Birçok iyileşmeyi barındırıyor. Arka planda çok ciddi bir mutfak var 776 maddeden oluşan bir teklif maddesiyle karşı karşıyaydık. 440'ı ile müzakerelerimizi gerçekleştirdik. 258 tanesi ile uzlaştık. Bu bugüne kadar ki en büyük uzlaşma rakamıdır.

17-08/26/1-1503749248.jpg

EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

1-2 ve 3 Eylül tarihlerinde maaşlarını alacak olan emekli sandığı emekli dul ve yetimleri ile şehit yakınları ve gazilerimiz, 28 Ağustos 2017 tarihinde, 4 ve 5 Eylül 2017 tarihinde maaşlarını alacak olanlar da 29 Ağustos 2017 tarihinde maaşlarını alabilecektir.” ifadelerini kullandı. Kara Yolları ve Genel Müdürlüğü'nün denetimde olan otoyollar 30 Ağustos – 5 Eylül arasında ücretsiz olacak. Ücretsiz geçişler Osmangazi Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü kapsamıyor. 28 – 29 Ağustos'un da Kurban Bayramı tatiline dahil edilmesiyle birlikte 26-27 Ağustos hafta sonu da eklendiğinde Kurban Bayramı tatili 10 güne uzamış oldu. Bayramı tatili 4 Eylül Pazartesi günü son bulacak. Çalışanlar 5 Eylül Salı günü işbaşı yapacak.

EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

Hürriyet Gazetesi yazarı Noyan Doğan toplu sözleşme sonrası memur emeklilerinin maaşlarını kaleme aldı. İşte Doğan’ın yazısı: İmzalanan toplu sözleşme ile memur emeklileri 2018'in Ocak-Temmuz döneminde yüzde 4, Temmuz-Aralık döneminde ise yüzde 3,5 zam alacak. 6 aylık dönemler halinde gerçekleşen enflasyon oranında öngörülen artış da zamma yansıyacak. Böylece, en düşük memur emeklisinin maaşı 2018'in ilk yarısında 1.945 liraya çıkacak. 1 Ağustos'ta başlayan, 3,2 milyon memur ile 1,9 milyon memur emeklisinin 2018-2019 yılı zam ve sosyal hakları konusundaki 4. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri sonuçlandı. En düşüğü 1.945 TL. Buna göre, görevdeki memurlar ile emeklileri, 2018'in Ocak-Temmuz döneminde yüzde 4, Temmuz-Aralık döneminde ise yüzde 3,5; 2019'un da Ocak-Temmuz döneminde yüzde 4, Temmuz Aralık döneminde yüzde 5 zam alacaklar. Böylece, 2018 yılı için toplamda 7,5, 2019 yılı için de yüzde 9 zam yapılmış oldu. İki yıllık toplam zam tutarı da yüzde 16,5'i buldu. Tabi her toplu sözleşmede olduğu gibi bu zamlara hem 2018 hem de 2019 yılında 6 aylık dönemler halinde gerçekleşen enflasyon oranında öngörülen artış da eklenecek.

17-08/26/2-1503749252.jpg

EMEKLİYE YILDA 2 MAAŞ İKRAMİYE

Memurları ve emeklileri ikramiye heyecanı sardı. Memur-Sen ve Türkiye Kamu- Sen'in memur ve memur emeklileri için toplu sözleşme masasına taşıdığı ikramiye talebi, SSK ve Bağ-Kur emeklilerini de heyecanlandırdı. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), "İkramiye memur emeklilerinden başlayıp, işçi ve Bağ-Kur emeklilerine de yansıtılsın. Yılda 2 defa bayramlarda 1 maaş ikramiye verilmesi uygun olur' açıklaması yaptı. Memur-Sen'in 2 yıl önce gerçekleştirilen toplu sözleşmede memur emeklileri için talep ettiği promosyon, tüm emekliler için hayata geçirilmişti. Eğer bayram ikramiyesi kabul görürse, uygulamanın SSK ve Bağ-Kur emeklileri için de genişletilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Memurlar ve memur emeklilerine ikramiye talebi, 21 Ağustos'a kadar karara bağlanacak. Çıkacak sonuç merakla bekleniyor.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı yaklaşıyor vatandaşlar Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamlamaya çalışıyor. Vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında ise bayramın ne zaman başlayığ ne zaman biteceği oldu. Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkmasıyla tatil programı da belli oldu, Kurban Bayramı tatili 26 Ağustos Cuma günü başlayacak ve 4 Eylül Pazartesi günü sona erecek.

26 Ağustos 2017 Cumartesi | Hafta sonu tatili

27 Ağustos 2017 Pazar | Hafta sonu tatili

28 Ağustos 2017 Pazartesi (Birleştirildi)

29 Ağustos 2017 Salı (Birleştirildi)

30 Ağustos 2017 Çarşamba | Zafer Bayramı resmi tatili

31 Ağustos 2017 Perşembe Günü | Arefe (Birleştirildi)

1 Eylül 2017 Cuma Günü | Kurban Bayramı 1. Gün

2 Eylül 2017 Cumartesi Günü | Kurban Bayramı 2. Gün

3 Eylül 2017 Pazar Günü | Kurban Bayramı 3. Gün

4 Eylül 2017 Pazartesi Günü | Kurban Bayramı 4. Gün

17-08/26/3.jpg

EMEKLİLİK MAAŞI SORGULAMA

Emekli maaşı sorgulama işlemi ile emeklilik sorgulamanızı kolayca yapabilir, emekli olduğunuzda ne kadar emekli maaşı alacağınızı öğrenebilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama sonucunda SGK’ya gitmek zorunluluğu olmadan internet ortamında emekli maaşı hesaplama işleminizi kolayca yapabilirsiniz. Ayrıca online olarak emeklilik hesaplama, emeklilik sorgulama ve emekli maaşı hesaplama gibi işlemlerinizi de yapabilirsiniz. Emekli maaş sorgulama işleminizi her üç kurum için de E-Devlet sistemi üzerinden yapabilirsiniz.

-EMEKLİLİK MAAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYIN-

Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama gibi SGK ile ilgili pek çok sorgulama işleminizi yine SGK’nın resmi sitesi olan E-SGM sistemi üzerinden şifresiz olarak istenen bilgiler doğrultusunda gerçekleştirme imkanınız vardı. E-SGM sisteminin kısa bir süre önce kapatılması ile birlikte artık emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleriniz E-SGM sistemi üzerinden yapılamamaktadır. Onun yerine halen hizmet veren, bünyesinde pek çok sorgulama işlemini bulunduran E-Devlet sistemi ile artık sorgulama işlemlerinizi tek bir şifre ile gerçekleştirebilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işlemi de e-Devlet sistemi üzerinden güvenli bir şekilde yapılabilir.

17-08/26/4.jpg

Milyonlarca emeklinin heyecanla beklediği Kurban Bayramı öncesi emekli maaşları ne zaman yataca sorusunun yanıtı belli oldu. Geçtiğimiz günlerde açıklanan memur ve emekli maaş ödemelerine ilişkin son dakika haberleri gelmeye devam ederken bayram öncesi maaşlar yatacak. Bayramdan önce cebine para koymayı planlayan emekliler için emekli maaşlarının yatacağı tarihler belli oldu. İşte tüm detaylarıyla emekli maaşları ödeme tarihi ve detayları...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN