Bedelli askerlikte son durum nedir? Bakan Canikli'den yeni bedelli askerlik yorumu

Bedelli askerlikte son durum nedir? Bakan Canikli'den yeni bedelli askerlik yorumu

Bedelli askerlikte son durum nedir? Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'den bedelli askerlikle ilgili yeni açıklama geldi. Onbinlerce kişinin merakla beklediği bedelli askerlik uygulamasıyla ilgili son gelişmeleri haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. 2018 yılında bedelli gelecek mi? Bedelli seçim sonrası mı gelecek? gibi soruların yanıtını sitemizden takip edebilirsiniz. İşte Bakan Canikli'den yapılan son yorum.

Bedelli askerlikteki son durum vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamaların ardından, son olarak Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'de bedelli askerlik ile ilgili sorulara cevap verdi. Bakan Canikli'den yapılan bedelli askerlik açıklamasını ve son gelişmeleri haberimizden görebilirsiniz. 

BEDELLİ ASKERLİK İLE İLGİLİ BAKAN CANİKLİ'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli: Cumhurbaşkanı'mızın konuşmasına bütün olarak bakmak lazım

AK Parti Grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, bedelli askerlikle ilgili yeni bir değerlendirme olup olmadığı yolundaki soruya karşılık, “Cumhurbaşkanı’mızın açıklaması var, onun dışında başka bir şey yok. O noktadayız, onun dışında bir çalışma söz konusu değil” dedi.

Gazetecilerin, “İhtiyaçlar ve beklentiler konusunda bir çalışma yapmış mıydınız?” sorusuna ise “Cumhurbaşkanı’mızın açıklaması son noktadır, bitmiştir. Bu anlamda son söz o. Ama konuşmasına bir bütün olarak bakmak lazım. Bütün olarak baktığımızda... Arkadaşlar artık o da sizin göreviniz... Yorumum diye bir şey yok” yanıtını verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BEDELLİ AÇIKLAMASI

Bir gazetecinin bedelli askerlikle ilgili değerlendirmesini sorması üzerine Erdoğan, şunları söyledi: 

"Bedelli askerlik şu anda hükümetimizin gündeminde değil, böyle bir durum yok. Hele hele bir tarafta Afrin, bir tarafta malum Fırat Kalkanı Harekatı. Bunların olduğu bir dönemde bunu gündemimize almak şehitlerimize, özellikle gazilerimize, onlara karşı bir saygısızlık olur. Bu işlerin tabii istismarını yapanlar da çok çok fazla. Hayırlısıyla şu önümüzde seçim bitmiş olsun, inşallah başkanlık sistemine geçiş dönemi hallolduktan sonra bunlar tekrar masaya yatırılır. Ona göre atılması gereken adım bu konuda varsa o zaman bu adım atılır ama şu anda böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN