Belçikalı bakan: İstanbul'daki polisimiz terör bağlantısını bildirmedi

Belçikalı bakan: İstanbul'daki polisimiz terör bağlantısını bildirmedi

Brüksel'i kana bulayan teröristin Türkiye tarafından yakalanıp sınır dışı edilmesinden sonra serbest bırakıldığının ortaya çıkması üzerine Belçika'da yaşanan siyasi deprem artçı sarsıntılarla sürüyor. İçişleri Bakanı Jambon, güvenlik skandalından İstanbul'daki polisi sorumlu tuttu.

Belçika'daki güvenlik skandalı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Brüksel saldırganını yakayıp sınır dışı ettik onlar serbest bıraktı' açıklamasıyla gün yüzüne çıkmıştı. Erdoğan'ın açıklamalarının ardından istifasını sunan ancak istifası başbakan tarafından kabul edilmeyen İçişleri Bakanı Jan Jambon, sorumluluğu İstanbul'da görevli Belçikalı polis memuruna yükledi. Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre Jambon, İstanbul'daki bağlantı memurunun Türk makamları kendisine İbrahim El Bakravi ile ilgili bilgi aktarımında özensiz hareket ettiğini söyledi. Jambon, memurun "kabul edilemez bir hata yaptığını" söyledi.

"HİÇ BİR GİRİŞİMDE BULUNMADI"

İçişleri Bakanı Jan Jambon'un açıklamalarına göre polis teşkilatı içindeki iletişimsizlik şöyle gerçekleşti: İbrahim El Bakravi, 11 Haziran 2015 tarihinde Gaziantep kentinde Türkiye tarafından gözaltına alındı. Gözaltıyla ilgili olarak İstanbul'daki Belçikalı polis memuru 26 Haziran tarihinde bilgilendirildi. Memur, kendisine iletilen bilgileri üç gün sonra Brüksel'e aktardı. Brüksel'deki terörle mücadele birimleri, Belçika'da küçük suçlardan kaydı bulunan Bakravi hakkında İstanbul'daki memurdan bilgi istedi. Ancak Belçikalı memur, 20 Temmuz tarihine kadar Brüksel'e herhangi bir bilgi iletmedi. İçişleri Bakanı Jan Jambon "Bağlantı memuru hiçbir girişimde bulunmadı, kendisi tarafından bir iletişim yoktu" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Brüksel'deki saldırılardan sonra yaptığı açıklamada canlı bomba İbrahim El Bakravi'nin 14 Temmuz 2015 tarihinde sınırdışı edildiğini ve konuyla ilgili Belçika hükümetinin uyarıldığını söylemişti.

Alman Der Spiegel dergisinin haberine göre İbrahim El Bakravi ile birlikte aynı uçakta Hollanda'nın Amsterdam kentine sınırdışı edilen Samir E. Almanya'da gözaltına alındı.

31 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Brüksel Havalimanı ve bir metro istasyonunda salı günü düzenlenen intihar saldırılarında 31 kişi hayatını kaybetmiş 27 kişi de yaralanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN