Bengü Aslanpay ablalarıyla hayata tutundular

Bengü Aslanpay ablalarıyla hayata tutundular

Fedakar abla Bengü Aslanpay kardeşi Sena’dan sonra tüm down sendromluların umudu oldu. ‘Güzel bir yaşam sürsünler’ diye Downla Umut Penceresi Derneği’ni kuran Aslanpay “Yaşadıklarım mucizevi” dedi.

Gaziantep’te kendisini down sendromlu kardeşine adayan 24 yaşındaki Bengü Aslanpay, kuruculuğunu üstlendiği dernekle 100 down sendromluya umut penceresini araladı. Aynı odayı paylaştığı kardeşini sosyal aktivitelerle yaşama bağlamaya çalışan Aslanpay, imkanı olmayan down sendromluları da tek çatı altında toplayarak gelişimlerine katkıda bulunmaya karar verdi ve amacını gerçekleştirmek için 6 ay önce Downla Umut Penceresi Derneği’ni kurdu. Yaklaşık 100 aileyi dernekte bir araya getiren Aslanpay, haftanın belli günlerinde organize ettikleri sinema, tiyatro, gezi ve piknik gibi faaliyetlerle hem kardeşi hem de down sendromlu onlarca çocuğa mutlu bir ortam sağlıyor.

13 yıl önce dünyaya gelen kardeşi Sena Nur’un down sendromlu olduğunu öğrenince çok üzüldüğünü anlatan Aslanpay, ilk tepkisinin ‘Eyvah benim kardeşimin zeka problemi mi yaşayacak’ şeklinde olduğunu ifade etti. Şu anda 11 yaşında olan Sena Nur ile çok iyi anlaştıklarını söyleyen Aslanpay, aralarında güçlü bir sevgi bağı olduğunu ifade etti. Çocukluğundan bu yana kardeşiyle ilgilendiği için down sendromlu çocuğa sahip ailelerin neler hissettiğini iyi bildiğini ve bu alandaki eksikliği gördüğünü anlatan Aslanpay, yüksek öğrenimini tamamladıktan sonra kardeşinin yanı sıra bu durumdaki birçok çocuğu bir araya getirmeye karar verdiğini söyledi.

Downla Umut Penceresi Derneği’nin kurulmasına öncülük ederek ilk etapta 100 civarında çocuğu tek çatı altında topladıklarını belirten Aslanpay, sadece Gaziantep’te 800 civarında down sendromlu çocuk bulunduğu dile getirdi. Daha fazla çocuğa ulaşmanın gayreti içinde olduklarını vurgulayan Aslanpay, derneğin kuruluşu için düzenlenen kokteylde kardeşinin ‘ablam bu derneği benim için açmış’ dediğini duyduğunda çok mutlu olduğunu diye getirdi.

YAŞAMAK ŞİMDİ DAHA GÜZELMİŞ...

Kardeşi gibi yüzlerce down sendromluya umut penceresi aralayan 24 yaşındaki Bengü Aslanpay “Onlarla o kadar mutluyum ki daha önce hiç bu kadar mutlu olmamıştım. Aslında hayat onlarla daha güzelmiş bunu fark ettim.

Mucizevi bir sürecin içerisindeyim. Hiçbir plan yokken derneğimizi açtık. İnsanlara umut kapısı oldum. Benden bir şeyler bekliyorlar, ciddi anlamda sorumluluk sahibi oldum. Bu benim için önemli ve mutluluk verici...”dedi.

Aslanpay, dernek üyeleriyle düzenli olarak bir araya geldiklerini ve sosyal etkinliklikler düzenlediklerini, bu durumun aileleri de mutlu ettiğini sözlerine ekledi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN