Berat Yılmaz: Takip edildiğimizi şoföre söyledik

Berat Yılmaz: Takip edildiğimizi şoföre söyledik

Kayseri’deki saldırıda yaralanan Berat Yılmaz, Adıyaman’a döndü. Yılmaz, “Nizamiye çıkışından sonra takip edildiğimizi şoföre söyledik. Ama şoför oralı olmadı” diyerek terörün artık bitmesini istedi. Kanlı saldırıyı ise terör örgütü TAK üstlendi.

Kayseri’de, 14 silah arkadaşının şehit olduğu terör saldırısında yaralanan Adıyamanlı er Berat Yılmaz’ın ilk müdahalesinin ardından tedavisine Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam ediliyor. Patlamanın olduğu günü kendisinin soğuk hava nedeniyle çarşı iznine çıkmak istemediğini anlatan Yılmaz, arkadaşlarının kıramadığı için otobüse bindiğini ifade etti.

Arkadaşlarıyla birlikte neşeli şekilde dışarı çıktıklarını belirten Yılmaz, “Her şey çok güzeldi. Ta ki o anlar yaşanana kadar. Patlama olduktan sonra şoka girdim, hiçbir şey hatırlamıyorum” dedi. Yılmaz, patlama öncesi şehit olan arkadaşlarının takip edildiklerini söyleyerek otobüs şoförünü uyardıklarını da iddia ederek şöyle dedi: “Şehit olan arkadaşlarım şoförü uyarmışlardı, ‘takip ediliyoruz’ diye. Şoför ise oralı olmamıştı. Biz arka tarafta oturduğumuz için fazla bir şey göremedik. Biz normalde çarşıya çıktığımızda otobüs bizi belli bir yere bırakıyordu. Sivil yolcu almadığı için başka bir yerde durması yasaktı.” Arkadaşlarının her birinin ayrı hikayesi olanının olduğunu dile getiren Yılmaz, hepsinin hayallerinin yarım kaldığını kaydetti ve “Terörün bitmesini ve artık annelerin ağlamasını istemiyorum” dedi.

SALDIRGAN TAK FEDAİSİ

Bu arada PKK’nın taşeronu olan TAK, Kayseri’deki hain terör saldırısını da üstlendi. Terör örgütü TAK, saldırının Van Özalp nüfusuna kayıtlı 1990 doğumlu ‘Çektar Xebat’ kod adlı Kasım Yıldırımçakar adlı teröristin gerçekleştirdiği duyurdu. Öte yandan Beşiktaş ve Kayseri’de bombalı araçlarla düzenlenen saldırılar sonrası Türkiye geneli başlayan, terörü protesto mitingleri devam ediyor. Bursa’da, AK Parti, CHP ve MHP il başkanları bir araya gelerek ortak bir basın toplantısı düzenledi, son günlerde yaşanan terör olaylarını kınadı. Kanlı saldırılara karşı en güçlü ses ise Adana’dan yükseldi. Merkez Seyhan İlçesi’ndeki Uğur Mumcu Meydanı’nda toplanan yaklaşık 20 bin kişiye, ‘Teröre hayır, kardeşliğe evet’ yürüyüşünde teröre lanet yağdı. Mardin’de ise STK Platformu, 23 Aralık Cuma günü ‘Huzur ve Kardeşlik’ mitingi düzenleyeceğini açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN