Bereket Dağı'nda YPG'ye kuşatma

Bereket Dağı'nda YPG'ye kuşatma

Türk ordusunun İdlib’de çatışmasızlık bölgesi için gözlem noktaları oluşturmak amacıyla başladığı görev, İdlib-Afrin hattında gerçekleşiyor.

Bölgede keşif yapan Özel Kuvvet timlerinin olumlu rapor vermesiyle TSK İdlib bölgesine girdi. Gözlemci kuvvetin görev yapacağı noktalar arasında İdlib-Afrin sınır hattındaki Bereket Dağı mevkiinin de olduğu belirtiliyor. Astana’da ateşkesin diğer garantörleri Rusya ve İran ile varılan anlaşmalar çerçevesinde gerçekleşen intikal, İdlib-Afrin sınır hattında devam edecek.

Dağhan Kozanoğlu'nun haberine göre, İdlib’in sınır komşusu Reyhanlı ilçesindeki askeri hareketlilik dün de devam etti. Türkiye’deki çeşitli birliklerden gönderilen komando birlikleri, ambulans, askeri araçlar ve konteynerler Hatay’a ulaştı. İdlib kentinin sınır komşusu Reyhanlı ilçesine gelen araçlar, konuşlandırılacakları sınır birliklerine sevk edildi. Tanklar, Oğulpınar Sınır Karakolu’nda namluluları Suriye’yi görecek şekilde konuşlandırıldı. Reyhanlı ilçesine ulaşan zırhlı askeri personel taşıyıcı araçlar, muhabere araçları ve askeri personel taşıyıcılarının yer aldığı konvoyun intikali, gece saatlerinde başlayıp sabaha kadar sürdü.

Ayrıca Türk Siahlı Kuvvetleri unsurlarının İdlib bölgesine girişinin ardından insansız hava araçları da havadan gözlem yaptı. İHA’lar Afrin bölgesinin Türkiye sınır hattı üzerinde gözlem yaparken zaman zaman da Reyhananlı ve İdlib bölgesi üzerinde uçarak bölgedeki hareketlilikle ilgili istihbarat topladı.

Aynı zamanda sabah saatlerinde Oğulpınar Sınır Karakolunun karşısındaki Suriye topraklarından silah sesleri yükseldi. Bölgedeki çatışmaların muhalifler arasında olduğu belirtiliyor.

Ayrıca dün Oğulpınar Hudut Karakolu’ndan dün Suriye tarafına doğru bir dakika süreyle ateş açıldı. Çoklu roketatarla yapılan ateş, bölgede kısa süreli heyecan yarattı. Ardından bölgede yeni herhangi bir hareket gözlenmedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN