Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'nde zorlu sınavda

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'nde zorlu sınavda

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu üçüncü maçında İtalyan ekibi Napoli'ye konuk olacak Beşiktaş'ın ilk 11'i belli oldu. Şenol Güneş, lig maçlarında orta sahada yer verdiği Gökhan İnler'i kulübeye çekti.

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi B Grubu üçüncü hafta İtalyan ekibi Napoli deplasmanına üç puan araycak.

San Paolo'da TSİ 21:45'te başlayacak maçta Rus hakem Sergei Karasev düdük çalacak. Maç, Tivibu Spor 2'den naklen yayınlanacak.

Grupta daha önce Benfica ve Dinamo Kiev'le karşılaşan Beşiktaş, bu maçlardan beraberlikle ayrılarak hanesine 2 puan yazdırdı. Napoli ise 2'de 2 yaparak 6 puanla lider konumunda.

Kritik maç öncesi Beşiktaş'ta sakatlığı devam eden Oğuzhan Özyakup dışında eksik oyuncu bulunmuyor. Napoli'de ise takımın 3 golle Şampiyonlar Ligi'ndeki en skorer oyuncusu olan Milik ve stoper Raul Albiol sakatlıkları sebebiyle bu maçta forma giyemeyecek.

NAPOLİ BEŞİKTAŞ İLK 11'LERİ

Napoli: Reina, Maggio, Chiriches, Koulibaly, Ghoulam, Zielinski, Jorginho, Hamsik, Callejon, Mertens, Insigne.

Beşiktaş: Fabricio, Beck, Marcelo, Tosic, Caner, Atiba, Necip Uysal, Tolgay, Quaresma, Adriano, Aboubakar. Yedekler: Tolga, Gökhan Gönül, Rhodolfo, Gökhan İnler, Talisca, Olcay, Cenk.

16-10/19/2016-10-19_183623.jpg

HEDEF İLK GALİBİYET

Avrupa kupalarında İtalyan ekipleriyle şu ana dek 11 maç yapan Beşiktaş, galibiyet sevinci yaşayamadı. Bu maçlarda 2 beraberliği bulunan siyah-beyazlılar, 9 kez rakiplerine mağlup oldu.

İtalyan temsilcileriyle ilk maçını 1975-1976 sezonunda Kupa Galipleri Kupası'nda Fiorentina ile yapan Beşiktaş, iki karşılaşmayı da 3-0'lık skorlarla yitirdi. Siyah-beyazlı ekip, son olarak 2004-2005 sezonunda UEFA Kupası'nda Parma ile oynadığı karşılaşmadan 3-2 mağlup ayrıldı.

Beşiktaş, iki beraberliğini ise Inter ve Lazio karşısında yaşadı. 1987-1988 sezonunda sahasında, Inter ile 0-0 berabere kalan siyah-beyazlıların, 2003-2004'te ise Şampiyonlar Ligi'nde Lazio ile deplasmanda yaptığı karşılaşma 1-1 tamamlandı.

NAPOLİ BEŞİKTAŞ MAÇI CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYIN

 

NAPOLİ İLE İLK MAÇ

Beşiktaş, İtalya'nın önemli takımlarından Napoli ile ilk kez karşı karşıya gelecek.

Avrupa kupalarında İtalyan ekiplerine karşı en çok maçı Lazio ile (4 karşılaşma) yapan siyah-beyazlı takım, Fiorentina, Milan ve Inter ile ikişer kez oynadı. Beşiktaş, bir kez de Parma ile Avrupa kupası maçı yaptı.

Napoli ile oynayacağı ilk maçı kazanmayı hedefleyen Beşiktaş, ayrıca İtalyan ekipleri karşısındaki şanssızlığını da yenmeye çalışacak.

16-10/19/resimid_4602443.jpg

MAÇ ÖNCESİ BİLGİLER

-Napoli ve Beşiktaş tarihlerinde ilk kez bir resmi maçta karşılaşacak.

-Napoli daha önce bir kez Türk takımıyla karşılaştı. 2014/15 sezonunda Avrupa Ligi son 32 turunda Trabzonspor ile eşleşen Napoli, eşleşmeyi gol yemeden geçti (4-0, 1-0).

-Beşiktaş, Avrupa kupalarında İtalyan takımlarını yenemezken (2B 9M), hiçbir İtalya deplasmanında kalesini gole kapatamadı (6 maç).

-Napoli, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Kupası’nda evinde henüz maç kaybetmedi (8G 3B) ve son altı iç saha maçını en az ikişer gol atarak kazandı.

-Napoli, bu sezon Atlético Madrid, Barcelona ve Leicester City ile birlikte Şampiyonlar Ligi’nde ilk iki maçında altı puan toplayan dört takımdan birisi.

-Napoli’inin Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı son 13 maçın hiçbiri berabere bitmedi (9G 4M).

-Napoli, Şampiyonlar Ligi grup aşamasında oynadığı son 10 maçın sekizini kazandı (2M).

-Napoli, Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı 16 maçta sadece bir kez gol atmayı başaramadı (Ekim 2013’te Arsenal’e karşı, 2-0).

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN