Beştepe'den Almanya'ya sert tepki: Çifte standartların en somut göstergesi

Beştepe'den Almanya'ya sert tepki: Çifte standartların en somut göstergesi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Almanya'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gurbetçilerle buluşmasına engel çıkarmasıyla ilgili konuştu. Kalın " Engelleme Avrupa’da hüküm süren çifte standartların en somut göstergesidir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Alman Dışişleri Bakanı Gabriel ile bazı Alman siyasetçilerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretiyle ilgili açıklamalarına sert tepki gösterdi. Kalın şöyle konuştu:

“Her fırsatta demokrasi, insan hakları ve özgürlükler konusunda Türkiye’ye ders vermeye kalkanların, terör örgütlerine, darbecilere ve kanun kaçaklarına kol kanat gererken Sayın Cumhurbaşkanımızın vatandaşlarımızla buluşmalarına engel olmaya çalışmaları Avrupa’da hüküm süren çifte standartların en somut göstergesidir.

Cumhurbaşkanımızın yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızla buluşmasının sudan sebeplerle engellemeye çalışılması, dostluk ve müttefiklik ilişkileriyle de bağdaşmaz.

Alman makamlarının davranışları provakatif ve art niyetlidir. Referandum sürecinde yapılan vahim hataları tekrarlamayacağını umuyor, yüzyıllara dayanan Türk-Alman ilişkilerini kısa vadeli seçim hesaplarına kurban edilmemesi gereğini bu vesileyle tekrar hatırlatıyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN