Bill Cosby ve Roman Polansky'e Hollywood tepkisi: Ocar üyelikleri iptal edildi

Bill Cosby ve Roman Polansky'e Hollywood tepkisi: Ocar üyelikleri iptal edildi

Akademi Ödüllerini (Oscar) veren Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (AMPAS),ünlü komedyen Bill Cosby ve yönetmen Roman Polanski'yi üyelikten azletti.

Akademi yönetimi perşembe günü yaptığı açıklamada, salı günü yeni kabul edilen davranış standartlarını gerekçesiyle haklarındaki cinsel taciz iddia ve suçlamaları bulunan komedyen Bill Cosby ve yönetmen Roman Polanski'nin sınır dışı edilmesinin oylandığını bildirdi.

Oylamada Cosby ve Polansky'nin azledilmesi kararı aldığını açıklayan yönetim, "Üyelerin Akademi'nin insan onuruna saygı değerlerini korumasını gerektiren etik standartları teşvik etmeye devam ediyor" ifadesini kullandı.

Polanski’nin 2002 En İyi Yönetmen Oscar’ının iptal edilip edilmeyeceği belli değil.

Geçtiğimiz hafta ABD mahkemesi, Cosby'yi, cinsel taciz iddiasında bulunan 50'den fazla kadından biri Andrea Constand'ın açtığı davada suçlu bulmuştu.

Polanski de, bir genç kıza tecavüz etmekle suçlandığından bu yana Fransa'da sürgünde yaşıyor.

Akademi daha önce, Ekim 2017'de, tarihinde ilk defa Hollywood'u sarsan cinsel taciz ve tecavüz iddiaları nedeniyle ABD'li film yapımcısı Harvey Weinstein'ın üyelikten azletmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN