Binali Yıldırım'dan bayrak eleştirilerine cevap

Binali Yıldırım'dan bayrak eleştirilerine cevap

AK Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, tartışmalara neden olan Kürdistan bayrağı ile ilgili açıklama yaptı.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Türkiye olarak Azerbaycan'ın derdi, bizim derdimizdir, sevinci bizim sevincimizdir. Azerbaycan'ın haklı davasında her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum.

BAYRAK ELEŞTİRİLERİNE CEVAP

Dün de Sayın Mesud Barzani ile ikili ilişkiler, PKK'ya karşı işbirliği ve terörle mücadelede etkin bir çalışma yapılması konularını ele aldık. Bir bayrak hikayesidir gidiyor. Irak Anayasası'na göre, kuzey Kürdistan Bölgesel Yönetimi özerk bir yapıdır. Parlamentosu, başbakanı, bakanları, bayrağı vardır ve dünyada da bu şekilde tanınır. Yeni bir uygulamaymış gibi bunu gündeme getirmenin iyi niyetle izahı mümkün değil. Türkiye, Irak'ın toprak bütünlüğüne sonuna kadar saygı duyar, Irak Anayasası'nın gereği neyse saygı duyar. Bizim bunun dışında başka diplomatik teamül geliştirmek gibi bir uygulamamız olmadı.

BİZİM KÜRT KARDEŞLERİMİZLE SORUNUMUZ YOK

Kürt kardeşlerimizle bizim bir sorunumuz yoktur. PKK'nın Kürtleri temsil etmesi koca bir yalandır. Problem Kürt kökenli vatandaşlarımızın hayatını dar eden terör örgütü PKK'nın ta kendisidir. Bu terörle mücadeledeki amacımızda orada yaşayan Kürt kökenli, onurlu vatandaşlarımızı terör örgütü belasından kurtarmaktır.

HİÇBİR TERÖR ÖRGÜTÜ İLE YAN YANA OLAMAYIZ

Türkiye'nin El Bab operasyonunu başarıyla, ÖSO'ya destek vererek tamamlamasından sonra DEAŞ terör mensuplarının Rakka'dan çıkarılması konusunda da ABD, koalisyon güçleri, Rusya ile görüşmeler devam ediyor. Bu konuda verilmiş bir kararımız yoktur ama verilmiş bir kararımız var; Rakka'da PKK'nın yok edilmesiyle ilgili olarak, PKK'nın kuzeni YPG/PYD gibi örgütler terör unsurları destek amacıyla kullanılırsa biz bu operasyonlarda katiyen olmayız. Hiçbir terör örgütüyle yan yana olamayız. Bir terör örgütünü yok etmek için başka bir terör örgütünü kullanırsanız, daha sonra o terör örgütünü yok etmek için ne yapacaksınız? Bu Türkiye-ABD ortaklığına, işbirliğine hiçbir şekilde uygun düşmeyecek harekettir. 

RAKKA OPERASYONU

DEAŞ’ın Rakka’dan çıkarılması konusunda ABD ve koalisyon ile görüşmeler devam ediyor. Bu konuda verilmiş bir kararımız henüz yoktur.

Ama verilmiş bir kararımız var. Rakka operasyonunda PKK’nın eşiti konumunda YPG PYD gibi örgütler destek amacıyla kullanılırsa biz bu operasyonlarda olmayız.


Hiçbir terör örgütüyle biz yan yana olamayız. ABD’ye söylediğimi çok açı ve nettir. Bir terör örgütünü yok etmek için bir başka örgütü kullanırsanız daha sonra o örgütü yok etmek için ne yapacaksınız?

KOBİ'LERE KREDİ MÜJDESİ 

KOSGEB aracılığı ile küçük ve orta ölçekli işletmelere gerekli şartları sağalmaları halinde kredi vereceğimizi duyurmuştuk. Bu bağlamda başvuran 460 bin 167 işletmeye bu krediyi verme kararı aldık. KOSGEB şartları sağlayan bu kadar işletmeye kredi verecek. Kredi verme işlemi bugün başlıyor.

Ödemeler işletmenin yıllık cirosuna 20 bin ile 50 bin arasında değişiyor. İlk yıl ödeme yok. Geri kalan 2 yılda faiz yok. Aldığın parayı ödüyorsun eşit taksitlerle.

'TİCARETE DÖKERLERSE ALINMAYAN KDV ALINACAK'

Yabancılar ve gurbetçiler Türkiye’den ev almaları halinde KDV ödemeyecekler. Ancak bunu kötü niyetli kullanıp ticarete dökerlerse, alınmayan KDV onlardan alınacak. Ocak ayında konut satışları önceki yıla göre yüzde 13 artış gösterdi.

Bir referanduma gidiyoruz diye her şeyi bırakıp işi gücü rafa kaldıramayız. Kalkınma projelerimiz devam ediyor. 23 ili kapsayan özel bir kalkınma planı ile ekonomiye can vatandaşa iş aş sağlayan cazibe merkezleri programının da başlattık. Bugüne kadar 25 milyar liralık bu bölgelere yatırım için müracaat geldi. Dün itibarıyla bu müracaatlar doldu. Bundan sonra yatırım yerleri tahsis edilecek.

LİMANLARDA 60 TL SINIRI

Bundan böyle limanlarda alınan ücretler 60 TL’nin üzerine çıkamayacak. Böylece yıllık bu tip kalemlerden 75 milyon TL ihracatçının cebinde kalacak.

28 ŞUBAT

Bazıları isim koyuyor post modern darbe. Vatandaşa dürüst olun. Bal gibi darbe girişimi. Şu karar bakın, rejim tehlikede olduğu için imam hatiplerin ortaokul kısmı kapatılsın. Başörtüsü yasaklansın. Medya kontrol altına alındı partiler kapatılsın tam bir sıkıyönetim tesis edildi. Ülke büyük bir hızla 2001 krizine doğru sürüklendi.

15 Temmuz’da da millet iradesine darbe vurmak isteyenler 28 şubatı planlarla aynı hedefteler. Tek fark vardır 28 Şubatçılar başarılı olmuş, 15 Temmuz’dakilerde tuş olmuştur. Halkın gücü tankın gücünü yenmiştir. Bir hükümet iş yaparken bazı gruplar rejim tehlikede diye çığırtkanlık yapıyorsa bilin ki millete yapılan hizmetten rahatsız oluyorlardır.

KILIÇDAROĞLU PARTİSİNE İKİNCİ BAŞKAN SEÇSİN

Yeni Anayasa ile meclisin hiçbir yetkisi kısıtlanmıyor; tam aksine güçleniyor. Milletvekilleri yazılı soru soracak, bakanlara soracak, Cumhurbaşkanı yardımcılarına soracak. Meclis denetim görevini eksiksiz yapacak. Ama istemezük heyeti sağda solda bilgi kirliliği oluşturmaya devam ediyor. Tutturmuşlar tek adam rejimi olacak, Meclis işlevsiz kalacak. Senin keyfin için iki Cumhurbaşkanı, iki Başbakan, iki belediye başkanı mı çıkaralım. Kendisi CHP'nin genel başkanlığına iki genel başkan seçsin. Nasıl olacak diyorsa HDP'ye baksınlar, onların yaptıklarını yapsınlar. Onlar da nasıl olsa bu uygulama var, herşeyin bir eşi var. "

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN