Bir öğretmen 7 bölgede de çalışabilmeli

Bir öğretmen 7 bölgede de çalışabilmeli

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kanun Hükmünde Kararname ile Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) ihraç edilen personel sayısı, öğretmen rotasyonu ve öğretmen ihtiyacı gibi pek çok konuda açıklamalarda bulundu.

Yılmaz, öğretmen rotasyonu uygulamasının gerekli olduğunu ama rotasyonu Bakanlık olarak şu an itibarıyla düşünmediklerini söyledi ve ekledi: “Milli Eğitim Temel Kanunu’nda ‘öğretmenlerin Türkiye’nin her bölgesinde çalışması esastır’ diyor.

Her bölgesinde çalışırsa zaten 7 bölge varsa, çalışma hayatı boyunca 7 bölgenin her birinde 6 yıl çalışacak. Peki şimdi öyle mi? Yok. 24 yıl aynı proje okulunda öğretmenlik yapmış bir kimseyi aldık yine İstanbul’da bir başka okula verdik.

Kamuoyundaki yansıması ‘öğretmenler sürgün ediliyor’ oldu.” Öğretmen alımı konusuna da değinen Yılmaz “832 bin öğretmenimiz var. Net ihtiyacımız 98 bin. 50 bine yakın norm fazlası öğretmenimiz var. Bir şekilde aile bütünlüğünü sağlamak için öğretmenlerin yer değiştirmesini sağlıyoruz. Bazı yerlerde öğretmen fazlası, bazı illerde de öğretmen açığı var. Dolayısıyla optimum noktayı bulmak için çalışıyoruz.” Yılmaz, Bakanlık’tan 33 bin 65 personelin de ihraç edildiğini duyurdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN