Boks şampiyonu Amir Khan, 7 yaşındaki kanser hastası çocuğa yardımcı oldu

Boks şampiyonu Amir Khan, 7 yaşındaki kanser hastası çocuğa yardımcı oldu

Pakistan'da yaşayan 7 yaşındaki Ali Hassan'ın sağ gözündeki tümör, yüzünün yarısını kaplamış şekilde. Küçük çocuğun bu fotoğrafını sosyal medyada fark eden dünya boks şampiyonu Amir Khan, 2014 yılında kurduğu Khan Vakfı adına, Hassan'ın tüm ameliyat masraflarını karşılayacağını açıkladı.

KARAR HABER MERKEZİ

Pakistan'da yaşayan 7 yaşındaki Ali Hassan'ın sağ gözünde büyüyen tümör, yüzünün yarısını kapsamış halde. Sağ gözüyle hiçbir şey göremeyen Hassan, yaşıtlarıyla dışarda ne oyun oynayabiliyor ne de okula gidebiliyor. Dün sosyal medyada yayınlanan küçük çocuğun trajedik hikayesi, dünya boks şampiyonu Amir Khan'ın da dikkatini çekti.

17-06/03/rvaer.jpg

MASRAFLARI KARŞILAYACAK

2014 yılında kurulan Khan Vakfı'nın kurucusu Amir Khan, küçük Hassan'ın fotoğrafını Facebook hesabında paylaşarak, ameliyat için gereken maddi desteği karşılayacağını açıklamıştı. Bunun üzerine binlerce beğeni ve yorum alan Khan, Hassan'ın babası Muhammed'le irtibata geçti.

DOKTORLAR UMUTSUZ

Çocuğunu doktorlara götüren baba Muhammed, doktorların tümörün dördüncü evrede olduğunu ve Ali Hassan'ın çok az vakti kaldığını aktardığını anlattı.

17-06/03/opcuk.jpg

Tümörün biran önce temizlenip vücuttan çıkarılması için gerekli her adımı atan boks şampiyonu, Ali Hassan'ın iyileşmesi için takipçilerinden dua etmelerini de istedi. 

RETİNOBLASTOM NEDİR?

Göz tümörleri çocukluk çağında da görülebilir. Çocukluk çağında en sık görülen göz içi tümörü retinoblastomdur. Kötü huylu bir tümör olan retinoblastomun en sık görüldüğü dönem doğumdan sonraki 3 yaşa kadardır. Bu tümörün ailesel geçişli ve veya sadece o çocukta ortaya çıkan sporadik olmak üzere iki klinik tipi vardır. Ailesel geçişli olgularda anne veya babada geçirilmiş veya hayatın bir döneminde gizli kalmış bir retinoblastom öyküsü vardır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN