Bolivya'dan Kolombiya'ya gitmekte olan uçak 72 kişiyle düştü | Son dakika haberleri

Bolivya'dan Kolombiya'ya gitmekte olan uçak 72 kişiyle düştü | Son dakika haberleri

Brezilya futbol takımlarından Chapecoense kafilesini taşıyan uçak Kolombiya'da düştü. Uçakta 72 yolcu, 9 mürettebatın bulunduğunu öğrenildi. Kaza bölgesinden ilk gelen bilgilere göre, beş kişi yaralı kurtuldu ve hastaneye kaldırıldı. Kurtulanlar arasında Chapecoense takımının savunma oyuncusu Alan Ruschel, kaleci Danilo ve Jackson Follmann'ın da bulunduğu bildiriliyor. Yaralı futbolcular Rionegro ve La Ceja'daki hastanelere getirildi.

Kolombiya'da Brezilyalı futbol takımını taşıyan yolcu uçağı düştü. Bolivya'dan havalanan uçak, Medellin uluslararası havalimanına doğru ilerlerken çakıldı. 72 yolcu ve 9 mürettebatı bulunan Venezuela kökenli LAMIA Havayolları'na bağlı RJ85 tipi yolcu uçağının düşmesiyle gerçekleşen kaza sonucunda, 76 kişi kişi öldü. 

Kaza bölgesinden ilk gelen bilgilere göre, beş kişi yaralı kurtuldu ve hastaneye kaldırıldı. Kurtulanlar arasında Chapecoense takımının savunma oyuncusu Alan Ruschel, kaleci Danilo ve Jackson Follmann'ın da bulunduğu bildiriliyor. Yaralı futbolcular Rionegro ve La Ceja'daki hastanelere getirildi.

Kurtulan yolcuların isimleri şöyle: Alan Ruschel, Jimena Suárez, Danilo, Edwin, Jackson Follman, Rafael Henzel.

Blu Radio'ya konuşan Kolombiya sivil havacılık yetkilisi "Uçak yaklaşırken acil durum çağrısı yaptı. Hemen iniş önceliği verdim ancak sonra irtibat kayboldu" dedi.

Uçağın Brezilya Seria A liginde mücadele eden Chapecoense ekibini taşıdığı açıklandı.

Chapecoense kafilesinin, Çarşamba günü Copa Sudamericana Turnuvası’nda Kolombiya ekibi Atletico Nacional ile Medellin’de oynayacağı çeyrek final maçı için bu ülkeye gittiği belirtildi.

16-11/29/uc.jpg

Dış basında yer alan haberlere göre; uçak, yerel saatle 22:15’te La Union belediyesine bağlı Cerro Gordo’da yakıt yetersizliği nedeniyle düştü.

DÜŞME ANI KAMERADA



Medellin Belediye Başkanı Federico Gutierrez, kazadan sağ kurtulanların olabileceğini söyledi. Dağlık bir alanda kaza yaptığı düşülen uçağa doğru yola koyulan Gutierrez, “Büyük çapta bir trajedi” sözlerini kaydetti.

Olay yerine giderken Blue Radio’ya konuşan Gutierrez, ambulansların ve kurtarma ekiplerinin bölgeye varmak üzere olduğunu duyurdu.

Son gelen bilgilere göre; hava şartlarından dolayı bölgeye sadece karayoluyla ulaşım sağlanabiliyor.

CNN’in haberine göre; Kolombiya Hava Kuvvetleri’ne ait uçakların da bu nedenle çalışmalara katılamadığı açıklandı.

16-11/29/bo.jpg

Medellin Uluslararası Havalimanı’ndan yapılan açıklamada, uçağın Bolivya’dan havalandığı belirtildi.

16-11/29/uc2.jpg

FECİ KAZADAN KARELER İÇİN TIKLAYIN

Kaza haberinin duyulmasının ardından Güney Amerika Futbol Konfederasyonu, turnuvanın ertelendiğini açıkladı.

Nacional takımı ise rakiplerinin uçak kazası geçirmesinin ardından Twitter’dan bir mesaj paylaştı.

16-11/29/aa2.Jpeg

UÇAKTA 21 GAZETECİ VARDI

Uçaktaki yolcular arasında Atlatico Nacional futbol takımıyla oynamak üzere kente gelen Brezilya ekibi Chapecoense'nin oyuncuları da yer alıyordu. İki takım, Copa Sudamerica finalinde yarın karşı karşıya gelecekti.

FUTBOLCULARIN HAVAALINDAKİ GÖRÜNTÜLERİ

Uçakta ayrıca futbol kulübünün sekiz yöneticisi, üç özel misafir ve 21 gazeteci bulunuyordu.

Yerel saatle akşam saat 10.00 sularında meydana gelen kaza, kontrol kulesine dayandırılan bilgiye göre teknik bir arızadan kaynaklandı.

16-11/29/aa.Jpeg

HARİTADA GÖRÜNDÜ

Charter seferini yapmakta olan uçak Bolivya'nın Viru Viru Uluslararası Havalimanı'nından, Kolombiya'nın Medellin kentindeki uluslararası Jose Maria Cordova de Rionegro Havalimanı'na gidiyordu.

3 FUTBOLCU KURTARILDI

Kazanın ardından bölgeden kurtarılma haberleri de gelmeye başladı. Chapecoense takımından Jimena Suarez, Alan Ruschel ve Marcos Danilo Padilha'nın kurtarıldığı bildirildi. 360 Radio Colombia’nın haberinde, savunma oyuncusu Alan Ruschel ve kaleci Marcos Danillo’nun kazadan yaralı kurtulduğu ve hastaneye kaldırıldığı aktarıldı.

16-11/29/t.jpg

La Ceja Belediye Ospina, ekiplerin en az 27 kişinin cansız bedenine ulaştığını açıkladı.

16-11/29/1.Jpeg

16-11/29/2.Jpeg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN