Bombalar ruhumuzu kanatıyor

Bombalar ruhumuzu kanatıyor

İstanbul Beşiktaş’ta yaşanan terör saldırılarına edebiyatçılar ve sanatçılar tepki gösterdi.

Şair Haydar Ergülen “Bombalar Türkiye’yi aydınlatmıyor, iyice karartıyor, içimizi kanatıyor” derken yazar İbrahim Tenekeci “Allah milletimizin ve memleketimizin yardımcısı olsun. Örgütlü kötülüğe karşı bize dirayet ve metanet versin. İnşallah yenilmeyeceğiz” sözlerini kaydetti.

Geçtiğimiz akşam Beşiktaş’ta yaşanan terör saldırısına yönelik tepkiler çığ gibi büyüyor. Cihan Aktaş, Ahmet Ümit, Haydar Ergülen, Engin Altan Düzyatan ve Ayşe Böhürler gibi sanatçılar, yapımcılar ve edebiyatçılar tepkilerini Facebook, Twitter ve Instagram hesapları üzerinden sağduyulu mesajlarla dile getirdi. Mesajlarda terör saldırıları lanetlenirken Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü vurgulandı. Sağduyulu olma çağrısı yapıldı.

Cihan Aktaş: “Yaslıyız, kalbimiz ağrıyor, ancak terörün ufkumuzu kuşatarak bizleri umutsuz yığınlara dönüştürmesine de izin veremeyiz.”

Engin Altan Düzyatan: “Bu hain saldırıyı ve destekçilerini lanetliyorum.”

Ahmet Ümit: “Terör bir siyaset aracı değil, ölüm yandaşlığıdır. Terörden yana olanlar, hayatın düşmanıdır, hep öyle kalacaktır.”

Hülya Koçyiğit: İstanbul’da gerçekleştirilen bu hain terör saldırısını, destekçilerini lanetliyor, yaralılara Allah’tan acil şifalar diliyorum.”

İbrahim Tenekeci: “Allah milletimizin ve memleketimizin yardımcısı olsun. Örgütlü kötülüğe karşı bize dirayet ve metanet versin. İnşallah yenilmeyeceğiz.”

Işık Öğütçü: “Türkiye, mutlaka bu terörizmi yenecektir. Yeter ki birlik ve beraberlik içinde olalım. Dolmabahçe’de şehit olan tüm polis ve sivillere Allah’tan rahmet diliyorum.”

Haydar Ergülen: Silahlara veda etmedikçe canlara veda ediyoruz. Gençlere, gencecik askerlere, çocuklara, ana kuzularına. Yazık! Bombalar Türkiye’yi aydınlatmıyor, iyice karartıyor, içimizi kanatıyor. Kaç can daha gitti, çok büyük acı.

Ayşe Böhürler: Katillere ve katilleri azmettirenlere lanet olsun, insanları canlı bomba olmaya ikna edenlere, öldürmeyi eylem olarak görenlere lanet olsun.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN