Bosna Hersek'in AB üyeliği başvurusu kabul edildi

Bosna Hersek'in AB üyeliği başvurusu kabul edildi

Balkan ülkesi Bosna Hersek, temelleri 1951'de atılan Avrupa Birliği'ne tam üye olmak için şubat ayında başvuruda bulundu. AB, Bosna'nın başvurusunun incelemeye alındığını duyurdu.

Avrupa Birliği (AB), Bosna-Hersek'in adaylığa uygun olup olmadığına yönelik çalışma yapacak.

AB Konseyi, AB Komisyonuna, Bosna-Hersek'in aday ülke statüsüne uygun olup olmadığının değerlendirilmesi görevi verildiğini açıkladı.

Verilen görev doğrultusunda, AB Komisyonu, Bosna-Hersek'in ekonomisini, demokratik kurumlarını, ülkede hukukun egemenliğini ve insan haklarını değerlendirecek bir çalışma yapacak.

ŞUBATTA BAŞVURU YAPILMIŞTI

Yaklaşık 1 yıl sürmesi beklenen çalışma sonucunda ülkenin AB'ye aday ülke olup olmayacağı karara bağlanacak. Bosna-Hersek, 15 Şubat 2016 tarihinde AB’ye resmi olarak üyelik başvurusunda bulunmuştu.

16-09/20/mostar1.jpg

BOSNA GENÇLİĞİ ÖNEMLİ ADIM

"Bugün Bosna Hersek’in Avrupa istikametinde ve geleceği için tarihi bir gün yaşıyoruz" diyen Bosna Hersek Başbakan’ı Denis Zvizdiç bu ilerlemenin en çok Bosna Hersek gençliği için önemli olduğunu söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN