Bu kez kadın şiddetine koruma!

Bu kez kadın şiddetine koruma!

İzmir’de 11 aydır evli olmasına rağmen karısından şiddet gören R.D. boşanma davası açtı. Yaşadıklarının korkunç olduğu iddia eden R.D. mahkemeden koruma talep etti, bunun üzerine H.N.D. hakkında 6 aylık uzaklaştırma kararı verildi.

İzmir Çeşme’de bir havayolu şirketinde tekniker olarak çalışan R.D. ev hanımı eşi H.N.D’nin kendisine şiddet uyguladığını iddia ederek boşanma davası açtı. 2016’nın mart ayında evlenen R.D. ile H.N.D. çifti, kısa bir süre sonra şiddetli geçimsizlik yaşamaya başladı. Zamanla sorunlar, tartışmaya hatta şiddete kadar vardı. Fakat bu sefer şiddet uygulayan erkek değil kadındı. Evliliklerinin ilk gününden beri sorun yaşadıklarını, eşinin sürekli kendisine şiddet uyguladığını ileri süren R.D., avukatı aracılığıyla İzmir Aile Mahkemesi’ne başvurarak boşanma davası açtı. Ev hanımı olan eşinin sürekli tartışma çıkardığını, kendisini odaya kilitleyerek şiddet uyguladığını belirten R.D., yaşadıklarına yakın çevresinin de tanık olduğunu söyledi. Avukat Ayşe Esra Ünlü Polat da müvekkilinin darp gördüğünü belirterek şunları kaydetti: “Darp olayı ile ilgili adli tıp raporu dilekçemiz ekinde delil olarak ibraz edilmiş olup, müvekkilimin darp olayı nedeniyle yapmış olduğu suç duyurusuna istinaden İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nda soruşturma halen daha devam etmektedir.” Avukat Polat, çift arasındaki WhatsApp yazışmalarını da delil olarak sunup, bunların incelendiğinde müvekkilinin haklı olduğunun ortaya çıkacağını ileri sürdü. R.D. için evliliğin çekilmez bir hâl aldığını belirten Polat, müvekkili adına hem maddi hem de manevi toplam 300 bin TL tazminat talep edeceklerini söyledi. Ayrıca mağdur R.D. mahkemeden sadece tazminat değil koruma da istedi. Bu talebin ardından mahkeme, H.N.D.’nin 6 ay boyunca kocasına yaklaşmamasına karar verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN