Bu yol ‘Frexit’e çıkıyor

Bu yol ‘Frexit’e çıkıyor

Fransa’da aşırı sağcı Ulusal Cepheli bir belediye, bulunduğu kentteki bir sokağa, İngiltere’nin AB’den ayrılması anlamına gelen ‘Brexit’ adını verdi. Sokağın eski adı ise AB’nin fikir babalarından birinin ismiydi.

Fransa’daki aşırı sağcı Ulusal Cephe (FN) partisi, Avrupa Birliği (AB) karşıtlığını bu kez sembolik bir hamleyle gösterdi. Beaucaire kentinin belediye başkanlığını elinde bulunduran FN, şehirdeki bir sokağa İngiltere’nin AB’den ayrılması anlamına gelen ‘Brexit’ adını verdi. Kentin Belediye Başkanı Julien Sanchez, belediye meclisinde alınan kararı sosyal medya platformu Twitter üzerinden duyurdu.

Sanchez’in yayımladığı belgeye göre, şehirdeki Robert Schuman Caddesi’nin, 400 ile 465 numaralı binalar arasında kalan kısımlarının ‘Brexit Sokağı’ olarak adlandırılmasına karar verildi. Brexit Sokağı için seçilen bölge de ayrıca manidar. Zira caddeye adını veren ve 1947-1948 yıllarında Fransa Başbakanı olarak görev yapan Schuman, Avrupa Birliği’nin fikir babalarından sayılıyor.

Sanchez, konuya ilişkin yayımladığı mesajda “Belediye meclisi olarak, Birleşik Krallık halkının, egemenlik haklarını kullanarak aldığı AB’den ayrılma kararına saygımızı göstermek için bir Brexit Sokağı oluşturmaya karar verdik” ifadelerini kullandı. Karar, İngiltere’deki Brexit yanlıları tarafından da sevinçle karşılandı. Ülkedeki aşırı sağcılar tarafından kurulan Leave EU (AB’den ayrıl) kuruluşu, Twitter’dan “Fransız şehri, Britanya halkının egemenliğine saygı için Brexit sokağı açtı. Biz de bu nezakete karşılık verecek miyiz?” mesajını paylaştı.

İngiltere, haziran ayında yapılan referandumun ardından AB’den ayrılma kararı almıştı. FN lideri Le Pen, kararı ‘özgürlüğün zaferi’ olarak nitelemişti. Fransa’da önümüzdeki nisan ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için güçlü adaylardan biri olarak değerlendirilen Le Pen, Fransa’da ve diğer Ab ülkelerinde birlikten ayrılma referandumları düzenlenmesi gerektiğini savunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN