Bugünkü gazete manşetleri: Başlıklarda Hollanda'ya ortak tepki | 12 Mart 2017

Bugünkü gazete manşetleri: Başlıklarda Hollanda'ya ortak tepki | 12 Mart 2017

12 Mart gazete manşetlerinde Hollanda'nın çıkardığı kriz ve Türkiye'nin verdiği tepki öne çıktı. Karar gazetesi Avrupa Muhalefet Partisi, Sabah, Bunlar nazi kalıntısı, Yeni Şafak Avrupa'da 16 Nisan korkusu manşetini attı. İşte Hürriyet, Posta, Cumhuriyet, Milliyet, Habertürk ve diğer gazetelerin manşetleri.

Hollanda'nın Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçuşuna yasak getirmesi, ardından Bakan Fatma Betül Sayan Kaya'nın Türk konsolosluğuna gitmesine izin verilmemesi bugünkü gazete manşetlerine damga vurdu. Hürriyet, Milliyet, Habertürk, Karar, Yeni Şafak, Türkiye, Sabah, Star ve diğer gazetelerin birinci sayfalarında küstah karara ortak tepki vardı. İşte manşetler...

17-03/12/karar_1-1489277104.jpg

Karar gazetesi manşetinde Avrupa Muhalefet Partisi başlığı ile referandum sürecinde Avrupa başkentlerinin tutumunu eleştirdi. Bakan Kaya'nın engellenmesine de birinci sayfadan yer verildi. 

Sabah gazetesi ise manşetine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hollanda'ya tepkisini koydu. Erdoğan'ın "Bunlar faşist Nazi kalıntısı" sözlerini kullanan Sabah, "Haramiler gibi yol kestiler" başlığı ile de Bakan Kaya'nın Hollanda hükümeti tarafından engellenmesini birinci sayfasına taşıdı.  

17-03/12/sabah_1-1489277122.jpg

Yeni Şafak gazetesi ise "Avrupa'da 16 Nisan korkusu" manşetiyle Almanya ile başlayan ve Hollanda'nın tırmandırdığı krizi birinci sayfasında işledi. Erdoğan'ın tepkisine de geniş yer veren gazete Bakan Kaya'nın engellenmesine "Eşkiyalar" başlığını kullandı. 

17-03/12/yeni_safak_1-1489277142.jpg

Star gazetesi ise Hollanda'nın skandal kararını "Faşist Avrupa" başlığı ile manşetine taşıdı. Gazete, "Türkiye düşmanlığı haçlı kafasını hortlattı" dedi. Gazete Erdoğan'ın "Bunlar Nazi kafası" tepkisine de birinci sayfasında gniş yer verdi. 

17-03/12/star_1-1489277835.jpg

Vatan gazetesi ise manşetinde "Bir zihniyet hortluyor" başlığı ile faşizme kayan Avrupa başkentlerine dikkat çekti. 

Diğer gazetelerin manşetlerine buradan ulaşabilirsiniz. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN