Cavani 45 dakikaya 4 gol sığdırdı

Cavani 45 dakikaya 4 gol sığdırdı

Fransa Ligi 5. haftasında deplasmanda Caen'e konuk olan PSG, Cavani'nin yıldızlaştığı maçta rakibini 6-0'lık skorla geçerek maç fazlası ile liderliğe yükseldi..

Gollerine ilk 15 dakika bitmeden başlayan Uruguaylı yıldız, 12'nci dakikada kendisinin ve takımının ilk golünü kaydetti. Hız kesmeyen golcü 23'te farkı ikiye, 38'te de penaltıdan üçe çıkardı. İlk yarıda normal sürenin son dakikasında attığı golle farkı dörde çıkartan Cavani, adeta devreyle beraber maçın galibini belirlemiş oldu.

İkinci yarıya iki değişiklikle başlayıp en azından rakibinin hızını kesmeye çalışan Caen'in çabaları yetersiz kaldı: 67'de Brezilyalı yıldızı Lucas Moura'yla 5'nci, 78'de genç yetenek Augustin'le altıncı golü bulan PSG 6-0'lık farklı skorla galip geldi.

İki maçtır galibiyet yüzü görmeyen başkent ekibi, bu skorla puanını 10'a çıkartıp maç fazlasıyla üçüncülük koltuğuna oturdu.

Cavani, 2000'li yıllarda oynanan Ligue 1 maçlarında bir devreye 4 gol sığdıran ikinci futbolcu oldu. Bu başarıya daha önce imza atan tek isim, geçtiğimiz sezon PSG'nin şampiyonluğunu ilan ettiği Troyes maçının ikinci devresinde 4 gole imza atan Zlatan Ibrahimovic'ti.

Son iki haftada 5 puan kaybeden Paris Saint Germain, Caen deplasmanında adeta şov yaptı. Edinson Cavani'nin biri penaltıdan olmak üzere 4 gol atarak yıldızlaştığı mücadeleyi PSG 6-0 kazandı. Diğer iki gol ise Lucas Moura ve Jean-Kevin Augustin'den geldi. Bu skorla puanını 10'a yükselten Paris ekibi maç fazlası ile liderlik koltuğuna oturdu. Ev sahibi Caen ise 6 puanda kaldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN