Çavuşoğlu'ndan YPG'ye ağır silah yardımına sert tepki

Çavuşoğlu'ndan YPG'ye ağır silah yardımına sert tepki

ABD'nin YPG'ye ağır silah yardımına bir tepki de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi. Çavuşoğlu "YPG'ye verilen her silah Türkiye'ye yönelik tehdittir. ABD yönetimi Türkiye'nin YPG tavrını iyi biliyor" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin YPG'ye ağır silah yardımı kararına tepki gösterdi. Rakka'nın yüzde 99'unun Sunni Arap'lardan oluştuğunu belirten çavuşoğlu "Suriye'nin ve Suriye içindeki şehirlerin geleceğini iyi planlamamız lazım. Suriye'nin toprak bütünlüğünü destekliyorsak ve Suriye'nin istikrarını önemsiyorsak, burada yanlış adımlar atmamamız lazım" dedi.

TÜRKİYE İÇİN TEHDİTTİR

Çavuşoğlu şöyle konuştu: YPG-PKK ikisi de terör örgütüdür, aralarında hiçbir fark yoktur. Sadece adı farklıdır. Bunların eline geçen her silah Türkiye'ye yönelik tehdittir. Daha önce YPG'ye verilen silahların Türkiye'de PKK'nın elinde yakalandığını sizlerle de paylaşmıştık. Bizim bu konulardaki düşüncelerimizi Amerikan yönetimi çok iyi biliyor. Tüm bu konuları Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın Washington ziyareti sırasında Erdoğan ve Trump bizzat görüşecektir, değerlendireceklerdir.

ABD'nin YPG'ye ağır silah yardımına hükümetten ilk açıklama Başbakan Yardımcısı Nuretttin Canikli'den gelmişti. Canikli, "YPG'ye silah yardımı kabul edilemez. Böyle bir politika kimseye fayda sağlamaz. Beklentimiz bu hatanın durdurulması" demişti. 

PENTAGON AÇIKLAMIŞTI

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, ABD Başkanı Donald Trump’ın PKK’nın Suriye uzantısı PYD’ye silah verilmesi talimatını onayladığını açıklamıştı. Beyaz Saray, “Güvenlik riskleri konusunda Türkiye’ye güvence veriyoruz” demişti. Kararın, ABD’de üst düzey temaslarda bulunan Türk heyetinin ziyaretinin ardından verilmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 16 Mayıs’ta yapacağı ABD ziyareti öncesine denk gelmesi ise dikkat çekmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN