CHP, 7 KHK'nın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu

CHP, 7 KHK'nın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu

CHP, 7 KHK'nın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, OHAL'le ilgili olarak 'Demokratik ülkelerde keyfi olarak OHAL uygulanamaz' dedi.

CHP, 7 KHK'nın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, OHAL'le ilgili olarak 'Demokratik ülkelerde keyfi olarak OHAL uygulanamaz' dedi.

CHP Grup Başkanvekili Gök'ün açıklamasından satır başları;

'İKTİDAR PARTİSİNİN HUKUK DIŞINA ÇIKMASINI İSTEMİYORUZ'

Bu darbe girişimi karşısında net bir duruş sergilediysek, iktidar partisinin de hukuk dışına çıkmasını istemiyoruz. CHP olarak 15 Temmuz'dan sonra OHAL'e karşı çıktık. Meclis'teki tüm partiler darbe girişimine karşı çıktı. Darbe girişiminden sonra Meclis'in normal akışına devam etmesi için çalıştık. Türkiye'nin bir OHAL'e değil, normalleşmeye ihtiyacı var.

'DEMOKRATİK ÜLKELERDE KEYFİ OLARAK OHAL UYGULANAMAZ'

OHAL'in amacı anayasal düzene dönmek ve hukuksal süreci korumaktır. OHAL'le getirilen KHK'lardaki düzenlemeler OHAL'in yetkisini aşmamalıdır. Demokratik ülkelerde keyfi olarak OHAL uygulanamaz. OHAL'le yasalarda değişiklik yapılamaz.

CHP burada Anayasa Mahkemesi'nin kararlarını referans alarak geldi.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU KHK'LARI ANAYASA MAHKEMESİ'NE GÖTÜRECEKLERİNİ AÇIKLAMIŞTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, OHAL kapsamında çıkan kanun hükmünde kararnamelerler (KHK) kapsamında yürütülen bazı uygulamaların darbe uygulamalarına benzediğini söylemiş, uzlaşma ile çıkan KHK haricindekilerin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaklarını açıklamıştı.

‘BİRÇOK İNSAN MAĞDURİYET YAŞIYOR’

Son Kanun Hükmünde Kararname ile 12 binden fazla öğretmenin açığa alındığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, ‘PKK ile doğrudan irtibatı olanlar, PKK’nın talimatı ile hareket edenler varsa yakasına yapışın, yargılayın, suçlu bulursanız atın. Ancak bu kadar öğretmeni PKK’lı diye atmak anlaşılır gibi değil. Atatürkçü, Cumhuriyet değerlerine bağlı kamu görevlileri de atılıyor. Bazı illerdeki öğretmen sayısının yarısına yakını açığa alınmış. Akademisyenler de aynı torbaya konulmuş. Bildiriye atıp sonra imzasını çekenleri bile atmışlar. Bu nasıl bir tablodur. Birçok mağduriyet oluşuyor’ diye konuşmuştu.

‘KHK’LARI AYM’YE GÖTÜRÜYORUZ’

Bayram tatili bittikten sonra yoğun bir mesainin kendilerini beklediğini belirten CHP lideri,‘TBMM’ye geldikçe bakacağız. İlk kararname dışındaki bütün kararnameleri iptal talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz’ açıklamasını yapmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN