CHP'de kongre öncesi son anket! Fark 2 puan

CHP'de kongre öncesi son anket! Fark 2 puan

Optimar Araştırmanın 26 ilde 1500 kişi ile yaptığı araştırmaya göre; CHP Genel Başkanı olarak Muharrem İnce ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında 2 puan fark olduğu görülmektedir.

Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir  “CHP Genel Başkanı delegeler tarafından değil de halk tarafından seçilse idi Muharrem İnce genel başkan olarak seçilebilirdi. Muharrem İnce'nin 'ulusalcı' duruşu da, milli meselelerde bile toplumun ve hatta kendi parti tabanının duruşuna da muhalif bir şekilde politika üreten parti yöneticilerinin tavrına karşı da tercih sebebi oluyor.”

Araştırmaya katılanların parti tercihlerine göre baktığımızda; Kemal Kılıçdaroğlu’nu CHP Genel Başkanı olarak görmek isteyenler Ak Partililer arasında % 37,8, CHP'liler arasında % 50,7, MHP'liler arasında % 18,3, HDP'liler arasında % 54,8, İYi Partililer arasında ise % 3,7 oranlarında olduğu tespit edilmiştir.

Muharrem İnce'nin CHP Genel Başkanı olmasını isteyenler ise; Ak Parti'liler arasında % 24,9, CHP'liler arasında % 43,5, MHP'liler arasında % 60, HDP'liler arasında % 27,4, İyi Parti'liler arasında % 59,3 oranların da görülmektedir.

Parti tercihleri ve genel başkan tercihlerine bakıldığı zaman HDP tabanından Kemal Kılıçdaroğlu'nu genel başkan olarak görmek isteyenler % 54,8 iken Muharrem İnce'yi Chp genel başkanı olarak görmek isteyenler % 27,4'dür. HDP politikalarına yakın politika yapan Kemal Kılıçdaroğlu doğal olarak HDP tabanından daha çok destek görürken, Ulusalcı çizgideki Muharrem İnce, MHP'lilerden % 60, İyi Parti'lilerden % 59,3 oranında destek görüyor. Başka bir dikkat çekici husus ise Muharrem İnce'nin CHP tabanında % 43,5 destek görmesi bu durum da bariz bir şekilde CHP tabanının bir değişim istediğinin göstergesidir.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN