CHP’de MYK hesapları

CHP’de MYK hesapları

Referandum sonrası liderlik tartışmasının yaşandığı CHP’de, MYK’da yapılacak revizyon da konuşulmaya başlandı. İstifa eden Selin Sayek Böke’nin üstlendiği görevler için Bülent Tezcan ve Bülent Kuşoğlu’nun ismi geçiyor. Muhalif Zeynep Altıok’un görevden alınabileceği, yerine de Eren Erdem’in getirilebileceği belirtiliyor. MYK üyeliği için de Gamze Akkuş İlgezdi ve Necati Yılmaz’ın adı gündemde.

ÖZEL HABER / EROL METİN

İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke’nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevlerinden istifa etmesinin ardından CHP’de gözler MYK’da yapılması beklenen değişikliklere çevrildi. Parti kulislerinde, referandum sonrası muhaliflerin hedefe koyduğu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Böke’den boşalan Parti Sözcülüğü’ne en güvendiği kurmaylarından biri olan Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ı getirebileceği belirtiliyor.

EKONOMİ KUŞOĞLU’NA: Böke’nin bıraktığı Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı koltuğu için ise sürpriz bir isim dillendirilmeye başlandı. Kılıçdaroğlu’nun bu görev için MYK’ya almayı düşündüğü kişinin, Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu olduğu kaydediliyor. CHP liderinin, referandum sonrası oluşan tabloyu da göz önünde bulundurarak, merkez sağ kökenli Kuşoğlu’na Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı koltuğunu emanet edebileceğinin altı çiziliyor.

ALTIOK DA GİDEBİLİR: Selin Sayek Böke’ye yakınlığıyla bilinen İnsan ve Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok’un MYK dışı kalabileceği de dile getiriliyor. Kılıçdaroğlu’nun gözden çıkardığı söylenen Altıok’un yerine ise İstanbul Milletvekili Eren Erdem’in ismi geçiyor. İnsan ve Doğa Hakları Genel Başkan Yardımcılığı’nın “İnsan Hakları” ile “Doğa Hakları” şeklinde ikiye bölünebileceği de konuşulan iddialar arasında. Bu durumda Eren Erdem’in İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olacağı, Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na da Gamze Akkuş İlgezdi’nin getirilebileceği iddia ediliyor. Kulislerde MYK üyeliği konusunda ise Ankara Milletvekili Necati Yılmaz’ın isminin de geçtiği belirtiliyor.

TARTIŞMALARI HAYIR BLOĞUNU DAĞITMAK İÇİN BAŞLATTILAR

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Resmi rakamlara göre, biz en yüzde 49 olan bloğu nasıl dağıtırız; bunun arayışı içindeler. Bunun ana omurgasını kim oluşturuyor? CHP. ‘O zaman gelin CHP’yi tartışalım’. Dikkat edin, CHP için yine birden bire ‘kurultaylar partisi’ denmeye başladı. Bu çerçevede planlanan bir oyuna hiç kimsenin düşmemesi lazım” dedi. Partisinin belediye başkanları ile biraraya gelen CHP lideri toplantı öncesinde kurultay tartışmaları hakkında önemli mesajlar verdi. ‘Olağanüstü kurultay’ tartışmaları için “Onlar dünde kaldı” yorumunu yapan Kılıçdaroğlu, “Sarayın CHP’yi karıştırma talimatı var” açıklaması için de şu değerlendirmeyi yaptı: “Bir halk oylaması gerçekleşti. Ama bu halk oylaması meşru değil, gayrimeşru bir sürecin içine evrildi. Sürecin gayrimeşru olmasını sağlayan organ Yüksek Seçim Kurulu’nda kümelenen bir grup yargıç. Şimdi iktidar çevreleri, AKP’nin derin devleti dahil, AKP devleti bu olayın tartışılmasını istemiyor. Toplumun en az yüzde 50’si ‘hayır’ dedi. Olayın meşru olmadığını artık bütün dünya biliyor. Bütün uluslararası raporlara bu halk oylamasının meşru olmadığı yansıdı. Şimdi bu tartışmaları gündemden düşürüp, başka bir tartışmayı başlatmak istiyorlar.”

Parlamenter sistemin bütün kurumlarıyla Türkiye’ye gelmesi için mücadele edeceklerini vurgulayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Elbette tartışmalar oldu; ama o tartışmaların tamamı dünde kaldı. Artık önümüzde yeni bir yol haritası var. Ben bu konuda bütün vatandaşlarıma söz veriyorum. Demokratik parlamenter sistemin bütün kurumlarıyla Türkiye’ye gelmesi için mücadeleyi başlatacağız ve hiç kimse unutmasın mücadele asıl şimdi başlıyor.”

PARTİYİ MEDYADA TARTIŞMAYIN

CHP içindeki kurultay tartışmaları dinmek bilmiyor. Tartışmaların medya üzerinden yürütülmesine tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, son günlerde kendileri hakkında yapılan yorumları eleştirdi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yönetimine bayrak açarak olağanüstü kurultay talep eden partililere uyarıda bulanan Gök, “CHP’de bir şeyler oluyor” algısının oluşturulmaya çalışıldığını savundu. Gök, bunun iktidar tarafından yapıldığını iddia etti. “Herkes genel başkanımıza anında ulaşabilecek yakınlıktadır” diyerek partililere seslenen Gök “Önemli olan arkadaşlarımızın bu süreçte medya önünde CHP’yi tartıştırmamalarıdır. Sadece genel başkanımız değil, tüm parti tabanı CHP’nin, basın önünde tartışılmasını istemiyor. Ama CHP’nin kamuoyunda tartışılmasına fırsat verilmemesi önemli bir parti sorumluluğudur” diye konuştu.

BÖKE KENDİ TAKDİRİYLE AFFINI İSTEDİ

Kurultay tartışmalarında istifa eden eski parti sözcüsü Selin Sayek Böke ile birlikte hareket ettiği öne sürülen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Böke’nin istifa kararı için “Kendisi Sayın Genel Başkanımız tarafından verilmiş olan görevi, başarıyla yapmıştır. Kendi takdiriyle Genel Başkan’la görüşerek görevden affını istemiştir” dedi. Böke’nin milletvekili ve PM’de görev yaparak partilerine katkı vermeye devam edeceğini söyleyen Özel, bir gazetede çıkan Böke ve kendisinin ABD Büyükelçisi ile görüştüğü iddiası için de mahkemeye gideceğini bildirdi. Özel “Değil toplantı yapmak, oturmak ve el sıkışmam söz konusuysa bunu ispat edecekler. İspat etmezlerse bedelini ödeyecekler. Operasyonel haberi yaptıkları için mahkemede hesaplaşacağız” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN