CHP'de Umut Oran genel başkanlığa adaylığını açıkladı

CHP'de Umut Oran genel başkanlığa adaylığını açıkladı

CHP'de 1 Kasım seçim yenilgisinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğu sallanmaya başladı. Liderlik yarışına gireceğini açıklayan ilk isim eski İstanbul Milletvekili Umut Oran oldu. Oran, olağanüstü kurultay istedi.

1 Kasım seçimlerinde yerinde yüzde 25,3 oy olarak yerinde sayan CHP'de liderlik mücadelesi başladı. Kemal Kılıçdaroğlu, istifa sorularına Şubat ayındaki olağan kurultayı işaret ederek karşılık verirken eski İstanbul Milletvekili Umut Oran, Şubat'ı beklemeden olağanüstü kurultay çağrısı yaptı.

Tek başına iktidar için sorumluluk almaya hazırım

Oran adaylığını, "Gelin değişimi ve dönüşümü beraber gerçekleştirelim. Ben CHP'nin tek başına iktidarını kurmak için her türlü görev ve sorumluluğu almaya hazırım" sözleriyle açıkladı.

Kılıçdaroğlu güvenoyu tazelesin

Oran yaptığı yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun hiç vakit kaybetmeden olağanüstü kurultayı kendi iradesiyle toplaması ve acilen güvenoyu tazelemesi gerektiğini belirterek, "Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu gerçeklerle yüzleşip gereğini yapmadığı takdirde en büyük görev CHP örgütüne ve mevcut kurultay delegelerine düşecektir" dedi.

Olağanüstü kurultay için 5'te bir imza lazım

CHP'de Genel Başkan Yardımcıları, Parti Meclisi üyeleri, Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri, milletvekilleri ile il ve ilçe kongrelerinde seçilenler delege oluyor. CHP tüzüğüne göre, olağanüstü kurultay ya yönetim kararı ya da delege sayısının beşte birinin imzası ile toplanıyor. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN