Çipras: AB sığınmacı sorununu Türkiye olmadan çözemez

Çipras: AB sığınmacı sorununu Türkiye olmadan çözemez

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Avrupa Birliği ve Balkan ülkeleri tarafından sığınmacı krizi konusundaki toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, toplantıya Türkiye'nin davet edilmemesini eleştirdi. Çipras, krizin türkiye olmadan çözülemeyeceğini söyledi.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, sığınmacı sorununun Türkiye olmadan çözülmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Orta Avrupa ve Batı Balkanlar’daki mülteci sorununu görüşmek üzere Brüksel’de yapılan AB Komisyonu toplantısından sonra gazetecilerle konuşan Çipras,”Komisyonun bu toplantısı olumlu bir girişim olmakla birlikte önemli bir ortak yani Türkiye davet edilmedi. Dolayısıyla tartışma mülteci akımının geçtiği koridor ülkeler arasında oldu. Ama herkes biliyor ki, koridorun ucunda bir giriş var. Eğer girişteki ülkeyle anlaşamazsak soruna bir çözüm bulmak çok zor olacaktır” dedi.

BRÜKSEL/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN